Maison Louis Jadot Pernand-Vergelesses - Les Combottes 2022
Umiddelbar, velafstemt og overbevisende hvid Bourgogne med cremet fylde, god mineralitet og længde, der viser hvad Chardonnay-druen kan præstere.
Læs mereUmiddelbar, velafstemt og overbevisende hvid Bourgogne med cremet fylde, god mineralitet og længde, der viser hvad Chardonnay-druen kan præstere.
Læs merepris
Før 499 kr.
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Pernand-Vergelesses les Combottes
Umiddelbar, velafstemt og rent ud sagt henrivende. Pernand-Vergelesses les Combottes viser med en næsten overlegen stilsikkerhed, hvorfor de fadlagrede hvidvine fra Côte de Beaune har fået status som nogle af verdens bedste Chardonnay-vine. Med Louis Jadots fine eksemplar fra vinmarken Les Combottes forenes smøragtig fedme, tropiske frugter og mineralitet i en velafstemt smagssymfoni, der inviterer til mindst et glas mere.
Chardonnay fra hovedsædes
Pernand-Vergelesses er beliggende i den nordligste del af Côte de Beaune, hvor Louis Jadot siden 1859 har haft hovedsæde. Kommunen er kendt for sine livlige og stramme hvidvine, og der skabes både rød- og hvidvin her under Village- og 1. Cru-appellationen.
Les Combottes
Les Combottes vinmarken ligger som en naturlig forlængelse af Grand Cru Corton-Charlemagne, skrående mod sydvest og med samme jordsbundprofil som Corton-Charlemagne. Her er jordbunden rig på brungullig mergel og lerjord, der daterer helt tilbage til juratiden for omkring 150 millioner år siden. Overfladen er rig på jern, hvilket også giver jordbunden sin farve. Druerne til vinen håndhøstes og presses herefter med største nænsomhed. Gæringen foregår i egefade, hvoraf en tredjedel er nye og lagrer herefter 15 måneder på bærmen.
Mellem fjerlet og smørrund
Pernand-Vergelesses les Combottes byder på det bedste fra flere verdener. Her forenes den klassiske fedme, du finder i vinene fra Meursault, med de eksotiske frugter, der ellers hører hjemme i de berømte Chassagne-Montrachet-vine og med en næsten Puligny-agtig mineralitet. I næsen er vinen velafstemt med ananas, hvide blomster og gule stenfrugter som fersken og mango. På paletten byder den på god fylde, cremet tekstur med honningstrejf og fin underliggende fadintegration. En underspillet, umiddelbar og overbevisende hvid Bourgogne med god mineralitet og fin længde.
Udsøgt til fisk, skaldyr og lyst kød
Les Combottes er en af den slags vin, hvor maden nok skal makke ret, for den smager fantastisk. Nyd den til ikke alt for sarte fiskeretter, skaldyr og sushi, lyst fjerkræ eller kalv. Server vinen ved 10-12 grader for den perfekte smagsoplevelse.