Maison Louis Jadot Puligny-Montrachet 1. Cru - Folatiéres 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Fyldig, graciøs med balance, kompleks og de for Puligny så typiske aromaer af frugt, mineraler og mandler. Vinen er en perfekt kombination af intensitet og finnesse.

Læs mere

Fyldig, graciøs med balance, kompleks og de for Puligny så typiske aromaer af frugt, mineraler og mandler. Vinen er en perfekt kombination af intensitet og finnesse.

Læs mere
  Puligny-Montrachet 1. Cru - Folatiéres 2021
  1.360
  kr. /stk
  Passer godt til
  Fed fisk
  Flødebaserede retter
  Lyst fjerkræ
  Østers
  Skaldyr

  Beskrivelse

  Puligny-Montrachet ligger syd for Meursault og nord for Chassagne-Montrachet, og deler et par af de bedste vinmarker med netop Chassagne. 1. Crus- vinmarker som Puligny-Montrachet har gjort sig bemærket som værende hjemsted for nogle af de bedste hvidvine i verden. Folatières climat’er ligger ved tinderne af bjergskråningen over Clos de la Garenne, ca. midtvejs mellem Meursault og Montrachet. Jordbunden består mest af ler, kalk og kalk, sten i de øverste lag, hvilet giver en meget veldrænet jordbund der nemt varmes op. Louis Jadot praktiserer traditionel og klassisk fadlagring, for at frembringe vin der er så fyldig som muligt, som er graciøs med balance, kompleks og med de for Puligny så typiske aromaer af frugt, mineraler og noget med mandler. Vinen er en perfekt kombination af intensitet og finnesse.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt