Maison Louis Jadot Saint-Romain Blanc 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
  • Vinstyrke2
    2020
    2020
    91 Point

Fyldig, kompleks og velafbalanceret vin med indbydende duft af hvide blomster og lyse frugter. Flot, vedvarende syre og skøn mineralitet.

Læs mere
  • Vinstyrke2
    2020
    2020
    91 Point

Fyldig, kompleks og velafbalanceret vin med indbydende duft af hvide blomster og lyse frugter. Flot, vedvarende syre og skøn mineralitet.

Læs mere
    Saint-Romain Blanc 2021
    389
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Saint-Romain ligger vest for Auxey-Duresses, i den nordlige del af Côte de Beaune. Vinmarkerne er ofte ganske stejle, beliggende i en højde mellem 280 og 400 meter. Jordbunden er en skønsom blanding af primært kalksten og ler, hvilket er ideelt for fremstilling af hvidvin. Vinene herfra er typisk oversete perler, der på ingen måde behøver at står i skyggen af de berømte hvidvine fra Côte de Beaune. Saint-Romain fra Louis Jadot er lagret i 14 måneder inden aftapning. Vinen har en sart gylden farve med grønne reflekser. I duften er vinen indbydende, med hvide blomster og lyse frugter. Smagen er fyldig, kompleks og velafbalanceret, med en vedvarende syre og mineralitet. Vinen er en glimrende ledsager til smagfulde fiskeretter, lyst kød eller blot et glas i utide.
    Læs hele beskrivelsen
    H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
    Produceret af Maison Louis Jadot
    Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt