Menade La Misión 2018

Spanien
Spanien
Castilla y León
Rueda

Forfriskende, storladen vin, der besidder en præcis syre, en næsten glycerinhold fedme kombineret med en lang og velafstemt eftersmag, Livlig og kompleks.

Læs mere

Forfriskende, storladen vin, der besidder en præcis syre, en næsten glycerinhold fedme kombineret med en lang og velafstemt eftersmag, Livlig og kompleks.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
La Misión 2018
325
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Fed fisk
Mager fisk
Ost
Skaldyr
Sushi

Beskrivelse

La Misión er kulminationen af tidligere generationer af Sanz-familiens erfaringer med dyrkning af vin i Rueda, kombineret med den nuværende generations kreative talent. Verdejo-druerne kommer fra over 100 år gamle vinstokke. Marken har været i Sanz-familiens besiddelse siden 1800-tallet. Kvaliteterne fra disse præ-phylloxera vinstokke er imidlertid aldeles enestående. Faktisk så enestående at disse sygdomsresistente vinstokke, der bærer små druer med tykkere drueskind og som besidder en koncentreret aromaprofil, anvendes som stiklinger til at revitalisere mange af Menades øvrige markbesiddelser. La Misión lagrer i cirka 10 måneder i en skønsom blanding af ståltanke, neutrale 500 liters franske egefade og ler amforaer. Herefter sammenstikkes vinen, tappes på flaske, og lagrer i op til to år inden frigivelse til salg. La Misión er en vinøs manifestation der overlegent demonstrerer, at Verdejo-druen sagtens kan begå sig i selskab med elitære hvidvinssorter som Chardonnay, Sauvignon Blanc og Riesling. Bouqueten er både livlig og kompleks, med noter af modne, tropiske frugter og forfriskende underliggende urteagtige og mineralske noter. I munden føles vinen både bred og dyb med udtalt deltagelse af samtlige elementer fra bouqueten. Den er forfriskende, storladen og besidder en præcis syre, en næsten glycerinholdt fedme kombineret med en lang og velafstemt eftersmag, der nærmest råber på den næste slurk. En i alle henseender majestætisk vin, der blot bliver større efter en velfortjent dekantering.
Læs hele beskrivelsen
H - Menade - Wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Menade
Menade drives i dag af Sanz-familiens sjette generation. De tre dynamiske søskende tog over i 2005 og var fast besluttet på at associere Menade-navnet med vine af høj kvalitet. Det betød i første omgang en kraftig reduktion af høstudbytterne – og senere en omlægning til økologiske retningslinjer, hvilket førte til at Menade kunne smykke sig med certificeringen som Ruedas første økologiske producent. Menade er beliggende i den nordlige del af Rueda, nær Duero-floden. Besiddelserne er på hele 260 ha, beliggende ca. 800 meter over havets overflade, med jordbund bestående af sandholdig ler, kalk og grus. Generelt er vinene en læskende og forfriskende nydelse, præget af sprødhed, mineralitet og renhed i en noget nær perfekt balance og harmoni.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Lige syd for byen Valladolid på den spanke højslette ligger Rueda-distriktet, der konkurrerer med Rias Baixas om at være Spaniens bedste hvidvinsdistrikt. Her er kontinentalt klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat og vinmarker i op til 800 meter over havets overflade. I starten af 1970’erne investerede vinmagere både kapital og viden i dette område med henblik på at lave hvidvine af den meget kalkholdige jord, som er fremragende til at skabe sprøde, aromatiske hvidvine på den lokale grønne drue Verdejo. Men det var først med mere moderne metoder og moderne vinmagere at den vinstil vi elsker Rueda for i dag blev områdets fingeraftryk, dette skete i takt med at Rueda fik DO-status i 1980 og 1990’erne gav for alvor Rueda sit renommé for fremragende, hvidvine med både international og flot spansk stil.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt