Menade Sauvignon Blanc 2022

Spanien
Spanien
Castilla y León
Rueda

Klassisk Sauvignon Blanc-næse, der byder på stikkelsbær, grønne urter og mandarinskal. Dejlig frugtrig med eksotiske påmindelser, læskende syre og fin mineralitet.

Læs mere

Klassisk Sauvignon Blanc-næse, der byder på stikkelsbær, grønne urter og mandarinskal. Dejlig frugtrig med eksotiske påmindelser, læskende syre og fin mineralitet.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
Sauvignon Blanc 2022
175
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Fed fisk
Mad med citrus
Mager fisk
Skaldyr
Tapas
Smagsnoter
Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fersken

Fersken

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Druer
Sauvignon Blanc

Beskrivelse

Menades Sauvignon Blanc dyrkes i 700 meters højde i ler- og kalkholdige jorde. Druerne høstes om natten for at forhindre oxidation, og for at bevare mest mulig frugt og friskhed i druerne. Ved ankomsten til vingården gærer druerne i rustfri ståltanke ved 18 til 22 grader. Tankene varierer i størrelse, så de kan tilpasses de forskellige druers dyrkningssted, aroma og jordbundsprofil. Efter fire uges lagring i tanke med sit bundfald, klares vinen med bentonit, koldstabiliseres og aftappes på flaske. Vinen er strågylden med gule reflekser. Bouqueten er klassisk Sauvignon Blanc, og byder på en intense noter af stikkelsbær, grønne urter, citrusfrugter og mandarinskal. Smagen er frugtrig med eksotiske påmindelser, men holdt på elegancens smalle sti takket være en fin, underliggende mineralitet og en mundvandsfremkaldende syre. Nyd den til skaldyr eller ikke for fed fisk, lyst fjerkræ eller det rene ingenting.
Læs hele beskrivelsen
H - Menade - Wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Menade
Menade drives i dag af Sanz-familiens sjette generation. De tre dynamiske søskende tog over i 2005 og var fast besluttet på at associere Menade-navnet med vine af høj kvalitet. Det betød i første omgang en kraftig reduktion af høstudbytterne – og senere en omlægning til økologiske retningslinjer, hvilket førte til at Menade kunne smykke sig med certificeringen som Ruedas første økologiske producent. Menade er beliggende i den nordlige del af Rueda, nær Duero-floden. Besiddelserne er på hele 260 ha, beliggende ca. 800 meter over havets overflade, med jordbund bestående af sandholdig ler, kalk og grus. Generelt er vinene en læskende og forfriskende nydelse, præget af sprødhed, mineralitet og renhed i en noget nær perfekt balance og harmoni.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Lige syd for byen Valladolid på den spanke højslette ligger Rueda-distriktet, der konkurrerer med Rias Baixas om at være Spaniens bedste hvidvinsdistrikt. Her er kontinentalt klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat og vinmarker i op til 800 meter over havets overflade. I starten af 1970’erne investerede vinmagere både kapital og viden i dette område med henblik på at lave hvidvine af den meget kalkholdige jord, som er fremragende til at skabe sprøde, aromatiske hvidvine på den lokale grønne drue Verdejo. Men det var først med mere moderne metoder og moderne vinmagere at den vinstil vi elsker Rueda for i dag blev områdets fingeraftryk, dette skete i takt med at Rueda fik DO-status i 1980 og 1990’erne gav for alvor Rueda sit renommé for fremragende, hvidvine med både international og flot spansk stil.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt