Montgravet Sauvignon Blanc/Colombard 2021

Frankrig
Frankrig
Vin de Pays d'Oc

Frugtig og imødekommende Grande Cuvée med flotte citrusnoter, eksotisk frugtsmag, noter af krydderurter og en fin, mineralsk finish.

Læs mere

Frugtig og imødekommende Grande Cuvée med flotte citrusnoter, eksotisk frugtsmag, noter af krydderurter og en fin, mineralsk finish.

Læs mere
  Sauvignon Blanc/Colombard 2021
  109
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Aperitif
  Velkomst
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Beskrivelse

  Frugtig og imødekommende Sauvignon Blanc

  Med et glas af denne vidunderlige Sauvignon Blanc i glasset, føler man sig med ét hensat til solrige dage og afslappede middage i godt selskab. Med sin sarte, bleggule farve med grønne hints i glasset udviser den harmoniske vin en imødekommende blanding af prægtige citrusnoter efterfulgt af eksotiske frugtsmage, krydderurtenoter og en mineralsk finish. Den forfriskende syre er smukt balanceret af en saftig og cremet struktur.

  Om Montgravet

  Montgravet-navnet er en hyldest til den særlige jordbund, hvor druerne til denne Grande Cuvée er dyrket. Vinstokkene vokser på sydvendte skråninger – ’mont’ – i en leret jord, der hovedsageligt består af småsten – ’gravet’. Mod øst ligger Pyrenæerne, mens Atlanterhavet er stik vest. Druerne nyder godt af det maritime klima, hvor vandstrømmene modererer temperaturerne i regionen. Pyrenæernes nærhed skaber store temperaturudsving mellem dag og nat, og vækstsæsonen er meget lang. Kombinationen giver druer med en meget koncentreret smag og friskhed, hvilket er med til at gøre Gascogne særlig velegnet til fremstilling af velafbalancerede hvidvine.

  Fremstilling

  Druerne til Grande Cuvée Montgravet er nøje udvalgt og høstes tidligt om morgenen, når temperaturerne er lave. Herefter koldmacereres druerne for at udtrække alle aromaer og presses pneumatisk for at bevare den høje kvalitet. Bundfaldet fra presningen filtreres og tilsættes mosten for at øge udtrykket af de primære aromaer. Denne specifikke teknik anvendes hovedsageligt i Gascogne. Alkoholfermenteringen foretages ved lave temperaturer over længere tid i store tanke. Vinen hviler fire måneder på sit bundfald, før den aftappes på flaske.

  Perfekt til lette retter

  Nyd denne Grande Cuvée Montgravet afkølet. F.eks. som en forfriskende aperitif eller til en af den slags sommerfester, man vil huske i lang tid.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Vin de Pays d'Oc">vin de pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra vin de pays d'oc området i Frankrig
  Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt