Nals Margreid Berg - Pinot Bianco 2020

Italien
Italien
Alto Adige
 • James Suckling
  2017
  90 Point
 • James Suckling
  2016
  92 Point

Fyldig, sprød og aromatisk hvidvin med noter af æbler og ananas. Anmelderrost, utrolig dejlig og den absolut oplagte ledsager til asparges.

Læs mere
 • James Suckling
  2017
  90 Point
 • James Suckling
  2016
  92 Point

Fyldig, sprød og aromatisk hvidvin med noter af æbler og ananas. Anmelderrost, utrolig dejlig og den absolut oplagte ledsager til asparges.

Læs mere
 • Sustainable
Berg - Pinot Bianco 2020
155
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Asparges
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Smagsnoter
Pære

Pære

Fersken

Fersken

Mandel

Mandel

Citronskal

Citronskal

Grus

Grus

Knuste sten

Knuste sten

Druer
Pinot Bianco

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Vinen kommer fra Penon, som er et lille subområde i nærheden af Margreid, der med sin kalkholdige jordbund og relative høje placering er et velegnet område til de sent modnede druesorter som Pinot Blanc. Druerne høstes først i midten af oktober, den lange modningstid og gæring ved lav temperatur, giver en fyldig, sprød og aromatisk vin med toner af æbler og ananas. Den færdige vin ligger på ståltank i 5 måneder inden den aftappes. Pinot Bianco er en af de få vine der passer perfekt til asparges, men den er også en vellidt ledsager til fisk og lyst kød.
Læs hele beskrivelsen
H - nals-margried1_Edit.jpg
Produceret af Cantina Nals Margreid
”Italiens bedste hvidvine” sådan beskrev Gambero Rosso Nals Margreid i 2014. En sådan påstand kan altid diskuteres, men der er ingen tvivl om at Nals Margreid producerer en lang række fremragende vine. Nals Margreid blev grundlagt i 1985, da de to vinerier Cantine Nalles (grundlagt i 1932) og Magrè-Niclara (grundlagt i 1954) blev fusioneret under samme tag. I dag er 140 vinavlere, fra 150 ha vinmarker fordelt over forskellige steder i Alto Adige, tilknyttet vineriet. Sammen kreerer de vine der udtrykker terroir og druernes ypperste karakteristika, men samtidig søges der efter en konstant forfinelse af traditionerne. Vinmarkerne ligger i 14 forskellige subområder, fra nord for Nals til syd for Margreid, og hvert lille område har et helt specielt mikroklima. Markerne ligger i 200 til 900 meter over havet men Alperne beskytter området mod kulden fra nord og fra syd omsvøber Middelhavsvarmen markerne.
Fra <a href="/sog/?q=Alto Adige">alto adige</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra alto adige området i Italien
I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt