Nals Margreid Pinot Grigio - Hill 2021

Italien
Italien
Alto Adige
 • Gastromand
  2019
  2019
  Bedst i test
 • James Suckling
  2019
  2019
  90 Point
 • Gastromand
  2019
  2019

Karakterfuld og elegant vin, der byder på mineralske toner, flot frugtsyre og flot aromaprofil med honning og eksotiske frugter.

Læs mere
 • Gastromand
  2019
  2019
  Bedst i test
 • James Suckling
  2019
  2019
  90 Point
 • Gastromand
  2019
  2019

Karakterfuld og elegant vin, der byder på mineralske toner, flot frugtsyre og flot aromaprofil med honning og eksotiske frugter.

Læs mere
  Pinot Grigio - Hill 2021
  185
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Aperitif
  Lyst fjerkræ
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Citronskal

  Citronskal

  Honningmelon

  Honningmelon

  Mandel

  Mandel

  Grus

  Grus

  Knuste sten

  Knuste sten

  Druer
  Pinot Grigio

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Druerne til denne vin kommer fra Punggl. Punggl, det sydtyrolske ord for en høj, er et subområde syd for Margreid, der er perfekt til dyrkning af Pinot Grigio. Jordbunden er sandholdig og området ligger tæt på Adige-floden. En del af Pinot Grigio-vinstokkene er her op til 80 år gamle. Vinen er mere mineralsk og syreholdig end de fleste Pinot Grigio’er fra Norditalien. Vinen udstråler virkelig karakter med sin moskusagtige aroma kombineret med honning og eksotisk frugt - syren giver vinen elegance og karakter. Vinen lagrer i 5 måneder på ståltanke inden aftapning på flaske. Vinen kan holde sig overraskende længe af en Pinot Grigio at være – op til 5 år efter høsten.
  Læs hele beskrivelsen
  H - nals-margried1_Edit.jpg
  Produceret af Cantina Nals Margreid
  ”Italiens bedste hvidvine” sådan beskrev Gambero Rosso Nals Margreid i 2014. En sådan påstand kan altid diskuteres, men der er ingen tvivl om at Nals Margreid producerer en lang række fremragende vine. Nals Margreid blev grundlagt i 1985, da de to vinerier Cantine Nalles (grundlagt i 1932) og Magrè-Niclara (grundlagt i 1954) blev fusioneret under samme tag. I dag er 140 vinavlere, fra 150 ha vinmarker fordelt over forskellige steder i Alto Adige, tilknyttet vineriet. Sammen kreerer de vine der udtrykker terroir og druernes ypperste karakteristika, men samtidig søges der efter en konstant forfinelse af traditionerne. Vinmarkerne ligger i 14 forskellige subområder, fra nord for Nals til syd for Margreid, og hvert lille område har et helt specielt mikroklima. Markerne ligger i 200 til 900 meter over havet men Alperne beskytter området mod kulden fra nord og fra syd omsvøber Middelhavsvarmen markerne.
  Fra <a href="/sog/?q=Alto Adige">alto adige</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra alto adige området i Italien
  I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt