Nals Margreid Pitzon Riesling 2022

Italien
Italien
Alto Adige

Pitzon Riesling står helt skarp, frisk og ren. Den aromatiske buket er sammensat af aromaer af gule frugter som fersken, abrikos og fine noter af hø.

Læs mere

Pitzon Riesling står helt skarp, frisk og ren. Den aromatiske buket er sammensat af aromaer af gule frugter som fersken, abrikos og fine noter af hø.

Læs mere
    Pitzon Riesling 2022
    275
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Asparges
    Nordisk køkken
    Skaldyr
    Sushi
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Lime

    Lime

    Grønt æble

    Grønt æble

    Honning

    Honning

    Jasmin

    Jasmin

    Petroleum

    Petroleum

    Citron

    Citron

    Druer
    Riesling

    Beskrivelse

    Riesling fra højderne

    Riesling er en druesort, som mestrer det meste. Både til den tørre og søde side. Her hos Nals Margreid i det norditalienske, Alto Adige, gror Riesling-druene i 500 – 750 meters højde i gamle bjergjordarter og kalk. Det er lige, hvad druen foretrækker, så her performer den optimalt. Solen giver sit bidrag i dagtimerne, og om aftenen og natten falder temperaturen, så druerne får en lang og god modningsperiode.

    Pitzon Riesling

    Navnet på etiketten, Pitzon, kommer fra vinmarken af samme navn. Her skal Riesling-druen virkelig på arbejde, for den skal have vinrødderne ned gennem klipper og kompakt kalkjord for at finde vand. I vandet er der til gengæld masser af mineraler, som også går igen i smagen.

    Alle druerne høstes med håndkraft. Herefter gæres den klarede most ved lav temperatur i omkring tre uger i rustfri ståltanke. Den unge vin lagres på bærmen i yderligere syv måneder før aftapning

    Nals Margreids Riesling Pitzon står helt skarp, frisk og ren. Den aromatiske buket er sammensat af aromaer af gule frugter som fersken, abrikos og fine noter af hø. I smagen fornemmer du tydeligt de skønne, klassiske Riesling-toner med en frisk og livlig eftersmag. En fremragende madvin, som passer fortrinligt til lyst kød, skaldyr, det nordiske køkken, sushi/sashimi og vegetarretter.

    Læs hele beskrivelsen
    H - nals-margried1_Edit.jpg
    Produceret af Cantina Nals Margreid
    ”Italiens bedste hvidvine” sådan beskrev Gambero Rosso Nals Margreid i 2014. En sådan påstand kan altid diskuteres, men der er ingen tvivl om at Nals Margreid producerer en lang række fremragende vine. Nals Margreid blev grundlagt i 1985, da de to vinerier Cantine Nalles (grundlagt i 1932) og Magrè-Niclara (grundlagt i 1954) blev fusioneret under samme tag. I dag er 140 vinavlere, fra 150 ha vinmarker fordelt over forskellige steder i Alto Adige, tilknyttet vineriet. Sammen kreerer de vine der udtrykker terroir og druernes ypperste karakteristika, men samtidig søges der efter en konstant forfinelse af traditionerne. Vinmarkerne ligger i 14 forskellige subområder, fra nord for Nals til syd for Margreid, og hvert lille område har et helt specielt mikroklima. Markerne ligger i 200 til 900 meter over havet men Alperne beskytter området mod kulden fra nord og fra syd omsvøber Middelhavsvarmen markerne.
    Fra <a href="/sog/?q=Alto Adige">alto adige</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra alto adige området i Italien
    I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt