Nik Weis Riesling - Mehringer Alte Reben 2021

Tyskland
Tyskland
Mosel
 • Stuart Pigott
  2021
  2021
  92 Point
 • Vinous
  2021
  2021
  90 Point

Mesterlig Rieslig med struktur og elegance. I duft og smag er der udtalte noter af citrusfrugter, grape, modne ferskner og Golden Delicious-æbler.

Læs mere
 • Stuart Pigott
  2021
  2021
  92 Point
 • Vinous
  2021
  2021
  90 Point

Mesterlig Rieslig med struktur og elegance. I duft og smag er der udtalte noter af citrusfrugter, grape, modne ferskner og Golden Delicious-æbler.

Læs mere
 • EcologicalNaturewine
 • Sustainable
Riesling - Mehringer Alte Reben 2021
239
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mad med citrus
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer

100%

Riesling

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Fra Leiwen hvor Nik Weis holder til, skal man et par krumninger af Moselfloden mod sydvest for af finde byen Mehring. Riesling-druerne her har en gennemsnitsalder tæt på 70 år, og vokser i blåskifferholdig jord på områdets bedste mark, Blattenberg, der med sin syd-sydvestvendte eksponering forkæles med både sol og vind. Det er i øvrigt selvsamme vinmark der leverer druer til Nik Weis’ Grosses Gewächs, Layet.

Mehringer Alte Reben er en tør Riesling med både struktur og elegance. I duft og smag er der udtalte noter af citrusfrugter, grape, modne ferskner og Golden Delicious-æbler. Vinen lagrer i store 1.000 liter egefade, de såkaldte Mosel Fuder, som hjælper med at tæmme den mest aggressive syre og mineralitet. Mehringer Alte Reber er mesterligt præcisionshåndværk fra Nik Weis’ altid sikre hånd. I sandhed en mundvandsfremkaldende vin, hvor det ene glas nemt afløser på det næste.

Læs hele beskrivelsen
H - Nik Weis - wide - 8_Edit.jpg
Produceret af Weingut Nik Weis
Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år, men vingården St. Urbans-Hof blev først etableret i 1947. Det er herfra Nik Weis og hans dedikerede medarbejdere udøver deres magi og fremstiller vine på allerhøjeste niveau. Nik Weis har været involveret i alle aspekter af vinproduktion fra barnsben og studerede siden hen vinavl og ønologi på det verdensberømte universitet Geisenheim. Hjemvendt fik han mulighed for at implementere sine egne produktionsfilosofier, inden han overtog vingården i 2003. Siden er det gået stærkt. Både hvad angår udvidelse af markarealerne og hans internationale anerkendelse. Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen og har tilsluttet sig det credo, der synes at gælde blandt de fleste top-producenter i Europa: terroir-tænkning og minimal menneskelig intervention.
Fra <a href="/sog/?q=Mosel">mosel</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra mosel området i Tyskland
Moselfloden udspringer i Frankrig og løber på sin vej igennem Luxemburg, inden den kommer til Tyskland. Ved den gamle romerby Trier løber de to bifloder Saar og Ruwer sammen med Mosel. Den skiferholdige jord giver lette og lyse vine med karakter af flint.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt