Nik Weis Riesling - Urban 2023

Tyskland
Tyskland
Mosel
  • René Langdahl
    2022
    2022
  • James Suckling
    2020
    2020
    90 Point
  • Wine Spectator
    2020
    2020
    Best Value

Indsmigrende nydelse i skøn harmoni mellem frugtsyre og sødme. Vinen byder på komplekse, florale noter med en fin underliggende mineralitet.

Læs mere
  • René Langdahl
    2022
    2022
  • James Suckling
    2020
    2020
    90 Point
  • Wine Spectator
    2020
    2020
    Best Value

Indsmigrende nydelse i skøn harmoni mellem frugtsyre og sødme. Vinen byder på komplekse, florale noter med en fin underliggende mineralitet.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
Mængde
pris
Riesling - Urban 2023
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 155 kr.

99
kr. /stk
Spar i alt 336 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Flødebaserede retter
Lyst fjerkræ
Mad med citrus
Mager fisk
Sushi
Vegetariske retter
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Åbningsnummeret fra Nik Weis

Urban Riesling er åbningsnummeret fra Nik Weis. En easy-to-drink-Riesling, inspireret af den urbane livsstil i verdens metropoler, der let kan anspore til et ukompliceret glas vin i gode venners lag. Når som helst, hvor som helst og om nødvendigt - døgnet rundt.

Yndefulde Riesling

At det overhovedet er muligt at kombinere storbylivsstil med noget så landligt og idyllisk som Mosel, skyldes ene og alene Riesling-druens mangefacetterede og versatile væsen. Ingen anden drue formår jo som Riesling at balancere høj, citrusagtige syre med frugtrig restsødme, og stadig være i stand til fremstå som en yndefuld balletdanser. Af samme indlysende årsag har Riesling vundet fans overalt i verden. Urban Riesling er en ærlig og ligefrem Moselvin, der er tro mod sit ophav.

Harmonisk og nydelsesfuld hvidvin

I både duft og smag byder den på komplekse, florale noter med en fin underliggende mineralitet. Vinens syre og moderate restsukker mødes i en skøn harmoni, der gør vinen til en yderst alsidig og indsmigrende nydelse. I både 2017 og 2018 er Urban Riesling endt på Wine Enthusiast’s Top 100 Best Buy-liste. Vi kan kun nikke anerkendende til, at sammenhængen mellem pris og kvalitet er ganske eminent.

Læs hele beskrivelsen
H - Nik Weis - wide - 8_Edit.jpg
Produceret af Weingut Nik Weis
Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år, men vingården St. Urbans-Hof blev først etableret i 1947. Det er herfra Nik Weis og hans dedikerede medarbejdere udøver deres magi og fremstiller vine på allerhøjeste niveau. Nik Weis har været involveret i alle aspekter af vinproduktion fra barnsben og studerede siden hen vinavl og ønologi på det verdensberømte universitet Geisenheim. Hjemvendt fik han mulighed for at implementere sine egne produktionsfilosofier, inden han overtog vingården i 2003. Siden er det gået stærkt. Både hvad angår udvidelse af markarealerne og hans internationale anerkendelse. Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen og har tilsluttet sig det credo, der synes at gælde blandt de fleste top-producenter i Europa: terroir-tænkning og minimal menneskelig intervention.
Fra <a href="/sog/?q=Mosel">mosel</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra mosel området i Tyskland
Moselfloden udspringer i Frankrig og løber på sin vej igennem Luxemburg, inden den kommer til Tyskland. Ved den gamle romerby Trier løber de to bifloder Saar og Ruwer sammen med Mosel. Den skiferholdige jord giver lette og lyse vine med karakter af flint.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt