Noble Vines Chardonnay 446 2020

USA
USA
Californien
Monterey

Herlig, halvfyldig hvidvin med en let cremet smag, flotte nuancer af ferskner, kokos og vanille med forfriskende aromaer af æbler, abrikoser og ananas.

Læs mere

Herlig, halvfyldig hvidvin med en let cremet smag, flotte nuancer af ferskner, kokos og vanille med forfriskende aromaer af æbler, abrikoser og ananas.

Læs mere
  • Sustainable
Spar 22%
Chardonnay 446 2020

Før 179 kr.

139
kr. /stk
Passer godt til
Fed fisk
Skaldyr
Stærk krydret mad
Sushi
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Beskrivelse

Efter høsten bliver druerne nænsomt presset. Dernæst lagrer de delvist på både stålfade og på egetræsfade. Stålfadene bidrager til delikat aroma og frugtsyre. Egetræsfadene giver mere dybde og en hurtigere udvikling. Først lige før vinen tappes på flaske finder den endelige sammenstikning sted. Forfriskende aromaer af æbler, abrikoser og ananas. Halvfyldig med en let cremet smag med nuancer af ferskner, kokos samt vanille.
Læs hele beskrivelsen
H - Delicato - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Delicato
Da Gasparé Indelicato emigrerede til Californien i 1912 fra den lille landsby Campobello på Sicilien, var det helt naturligt, at han blev vinfarmer, for det var hans far, hans bedstefar og i generationer så langt tilbage som man kunne huske var man beskæftiget med vinavl. I 1924 plantede han sin første vinstok i Californien, og allerede efter få år var kvaliteten af Gasparé’s californiske druer kendt over hele landet. Sådan startede vinfirmaet, i dag kendt som Delicato Family Vineyards ledet af 3. generation, Chris og Jasper Indelicato. Delicato Family Vineyards er i dag blandt de allerstørste vinavlere i USA, med vinmarker i Napa, Sonoma, Lodi og Monterey. Delicato har en række vinhuse, hvor man har specialiseret sig i enkeltdruevine, og hvor man har vinmarkerne beliggende på netop de steder i Californiens mangfoldige klimazoner, hvor de enkelte druesorter trives bedst. Huse med vine på henholdsvis Zinfandel-, Pinot Noir-, Merlot- og Viognier-druer.
Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
Fra californien området i USA
Monterey vinområde er en AVA (American Viticultural Area, den amerikanske vin-klassifikation svarende til det franske AOC ) i den nordlige del af Californiens Central Coast. Monterey er et kulturelt og oplevelsesmæssigt mekka, og er udødeliggjort af f.eks. John Steinbeck der boede her, mens han skrev bl.a. Øst For Paradis, og siden 1958 den årlige Jazz Festuvak som har præsenteret både Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, og Billie Holiday. Vinmæssigt er det især Chardonnay og Pinot Noir der dyrkes, og områdets vinstil er at betragte som ”cool-climate”. Den maritime indflydelse, briserne og tågebankerne fra Stillehavet giver den så eftertragtede kombination af varme dage og kølige nætter og morgener.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt