Patrick Uccelli 13 - Vigneti Delle Dolomiti, Pinot Bianco 2018

Italien
Italien
Vigneti delle Dolomiti

Det her er ikke bare stor Pinot Bianco, det er ganske enkelt hvidvin fra øverste hylde med dybde, kompleksitet og en renhed, som man kun finder i de bedste vine.

Læs mere

Det her er ikke bare stor Pinot Bianco, det er ganske enkelt hvidvin fra øverste hylde med dybde, kompleksitet og en renhed, som man kun finder i de bedste vine.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
13 - Vigneti Delle Dolomiti, Pinot Bianco 2018
455
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter

Beskrivelse

Patrick Uccellis fineste Pinot Bianco er altid en af de vine, han høster sidst, dvs. omkring når alle de andre i området starter deres høst. Uccelli vil have frisk syre til at være med til at konservere hans vine naturligt, derfor høster han ofte tidligere end andre i området. Denne vin er Pinot Bianco på et utrolig højt niveau og tankerne sendes ofte mod Bourgogne, når man smager den. Som altid hersker det naturlige gær i kælderen og vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Vinen har lagret i gamle store egetræsfad i 18 måneder inden frigivelse. Vinen har utrolig intens aroma pakket med blomster, kridt, grønne æbler, pære, lime, mynte og hvid peber. På tungen er vinen utrolig spændstig og har en sitrende syre, der gør vinen urolig læskende på trods af den høje intensitet. Det her er ikke bare stor Pinot Bianco, det er ganske enkelt hvidvin fra øverste hylde med dybde, kompleksitet og en renhed, som man kun finder i de bedste vine. Helt oplagt til retter med det fineste fisk, serveret med en sauce med pakket med urter, lyst kød, supper eller sushi. Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret og bør serveres i store Bourgogneglas ved 8-10 grader.
Læs hele beskrivelsen
H - img_0075_Edit.jpg
Produceret af Patrick Uccelli
I 1836 overtog Uccelli-familien den magiske Dornach-farm højt oppe i Dolomitterne. I dag er det Patrick Uccelli, der driver stedet med hans hustru og hele stedet er i dag biodynamisk (Demeter) certificeret. Man er selvforsynende med alt indenfor grøntsager, frugt, kød m.m., men det er vinen, der er det altoverskyggende fokus. Der er den dag i dag stadig mange af de gamle vinmarker, som man anlagde som terrasser på skråningerne i slutningen af 1800-tallet, som man dyrker. Druerne fra disse marker er nogle af de mest eftertragtede i området.
Fra <a href="/sog/?q=Vigneti delle Dolomiti">vigneti delle dolomiti</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt