Pazo de Señorans Albariño - Selección de Añada 2012

Spanien
Spanien
Galicien
Rias Baixas

Anmelderrost lagret Albariño fra gamle vinstokke, der byder på en stor nuancerigdom og kompleksitet. Kåret til Spaniens bedste hvidvin flere år i træk.

Læs mere

Anmelderrost lagret Albariño fra gamle vinstokke, der byder på en stor nuancerigdom og kompleksitet. Kåret til Spaniens bedste hvidvin flere år i træk.

Læs mere
  Albariño - Selección de Añada 2012
  389
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Honningmelon

  Honningmelon

  Nektariner

  Nektariner

  Grønt æble

  Grønt æble

  Druer
  Albarino

  Beskrivelse

  Hvidvin for den sande afficionado

  Pazo de Señorans top-cuvée, Selección de Añada, er gentagne gange blevet kåret som Spaniens bedste hvidvin. Og det er fuldt fortjent. Vinen er et skoleeksempel på en lagret Albariño fra gamle vinstokke med 30 måneder i tank og 12 på flaske inden frigivelse bag sig. Vinen er ikke for menigmand, men derimod for sande afficionadoer.

  Nuanceret og kompleks anmelder-darling

  Hvad Selección de Añada ikke tilbyder i umiddelbarhed, tilbyder den til gengæld i nuancerigdom og kompleksitet. Vinen har en brillant, strågylden farve med grønne reflekser. Bouqueten er et overflødighedshorn af modne æbler, fersken og citrusfrugter, akkompagneret af mineralske noter. En intens og kraftfuld vin med lang og vedvarende eftersmag, der i hele smagsforløbet balancerer til den ranke og elegante side. Selección de Añada, der endnu har et langt og spændende liv foran sig, har to år i træk modtaget 98 point i Guía Peñin, Spaniens vinbibel nr. 1.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Pazo_Senorans - Wide - 2_Edit.jpg
  Produceret af Pazo Señorans
  Besøger man Pazo de Señoráns, føler man sig hensat til de dage, da Galicien var et rent landbrugssamfund tilbage i 1800-tallet. Selve bygningerne, et såkaldt ’Manor House’ kan dateres helt tilbage til det 1600-århundrede. Da Marisol Bueno og hendes mand Javier Mareque i 1979 erhvervede ejendommen og et stykke land ved byen Pontevedra i Rias Baixas i det nordvestlige hjørne af Spanien, var der intet der tydede på, at de skulle komme til at producere en af Spaniens bedste hvidvine. Markerne var tilplantet med kiwi-træer og Albariño-vinstokke, og det primære formål var ikke at producere vin. Men i dag producerer Marisol, i samarbejde med winemakeren Ana Quintela, en af Spaniens mest priste hvidvine på Albariño-druen. Hver enkelt parcel behandles separat og holdes adskilt indtil den endelige udvælgelse, og alle druer høstes manuelt, anbringes og sorteres separat i små kurve, inden de bringes ind til selve presningen.
  Fra <a href="/sog/?q=Galicien">galicien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra galicien området i Spanien
  Rias Baixas ligger i hjertet af regionen Galicien, lige nord for Portugal og ud mod Atlanterhavet, hvor klimaet er maritimt og mildt. Hører til Spaniens absolut bedste hvidvinsområde. Den lokale druesort er Albariño. Rias Baixas betyder de nedre vige, og området dækker små dale og slugter helt ud til det kølige Atlanterhav flankeret af gyldne strande. Og så ligger Rias Baixas i Galicien, kendt for den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, El Camino.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt