Pazo de Villarei Albariño 2020

Spanien
Spanien
Galicien
Rias Baixas
 • Flaskehalsen
  2019
  94 Point

Intens eksotisk bouquet med en rank og velstruktureret smag - vinens samlede indtryk løftes af en ren, forfriskende og mundvandsfremkaldende syre med et let saltholdigt saltstrejf.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2019
  94 Point

Intens eksotisk bouquet med en rank og velstruktureret smag - vinens samlede indtryk løftes af en ren, forfriskende og mundvandsfremkaldende syre med et let saltholdigt saltstrejf.

Læs mere
 • Sustainable
Albariño 2020
145
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mad med citrus
Mager fisk
Østers
Skaldyr
Sushi
Smagsnoter
Citron

Citron

Grapefrugt

Grapefrugt

Honningmelon

Honningmelon

Nektariner

Nektariner

Grønt æble

Grønt æble

Druer
Albarino

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Druerne til Pazo de Villareis Albariño høstes fra sandholdige jorde i subzonen Salnés. Markernes beliggenhed sikrer en langsom og stabil modning af druerne, med en frugtkoncentration og et højt syreindhold til følge. Den langstrakte gæringsproces sker i rustfri ståltanke ved lave temperaturer, for at bevare Albariño-druens aromastoffer. Herefter lagrer vinen kortvarigt med sit bundfald, inden aftapning og frigivelse til salg. Pazo de Villareis Albariño er ren og krystalklar, med sart grønne refleksioner. I bouqueten er aromaerne bemærkelsesværdig intense, med eksotiske frugter som ananas og abrikos, samt underliggende noter af urter og hvide blomster. I smagen er vinen rank og velstruktureret, med en genkaldelse af ingredienserne fra bouqueten. Vinens samlede indtryk løftes af en ren, forfriskende og mundvandsfremkaldende syre med et let saltholdigt saltstrejf. Af selvsamme årsager er Pazo de Villareis Albariño skabt til at ledsage lys fisk og skaldyr.
Læs hele beskrivelsen
H - DO_Rias_Baixas_Edit.jpg
Produceret af Bodegas Pazo de Villarei
Bodegas Pazo de Villarei i Rías Baíxas ligger subzonen Val do Salnés, omkring 5 km fra havet, midtvejs mellem den portugisiske grænse mod syd og Santiago de Compostela mod nord. Det er oftest herfra, at Albariño-druen viser sig fra sin mest indsmigrende og delikate side. Vinmarkerne ligger 100 til 300 meter over havets overflade, og vinstokkenes gennemsnitsalder er omkring 20 år. Pazo de Villarei besidder 81 ha. vinmarker fordelt på forskellige parceller omkring flodmundingerne nær Arosa og Pontevedra ved Umia-floden. Beliggenheden skaber et ideelt mikroklima med høj luftfugtighed i tempererede omgivelser, og en deraf langsom og stabil modning af druerne.
Fra <a href="/sog/?q=Galicien">galicien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra galicien området i Spanien
Rias Baixas ligger i hjertet af regionen Galicien, lige nord for Portugal og ud mod Atlanterhavet, hvor klimaet er maritimt og mildt. Hører til Spaniens absolut bedste hvidvinsområde. Den lokale druesort er Albariño. Rias Baixas betyder de nedre vige, og området dækker små dale og slugter helt ud til det kølige Atlanterhav flankeret af gyldne strande. Og så ligger Rias Baixas i Galicien, kendt for den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, El Camino.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt