Peter Lehmann Barossa Semillon - Margaret - Masters 2011

Australien
Australien
South Australia
Barossa Valley

Eminent hvidvin med kompleksitet og smagsrigdom. Fremtrædende bouquet af gyldne blommer og citron og skøn, tør eftersmag med behagelig, afbalanceret frugtsyre og blød dybde.

Læs mere

Eminent hvidvin med kompleksitet og smagsrigdom. Fremtrædende bouquet af gyldne blommer og citron og skøn, tør eftersmag med behagelig, afbalanceret frugtsyre og blød dybde.

Læs mere
  Barossa Semillon - Margaret - Masters 2011
  235
  kr. /stk
  Passer godt til
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Mad med citrus
  Nordisk køkken
  Ost
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Bivoks

  Bivoks

  Fersken

  Fersken

  Kamille

  Kamille

  Saltvand

  Saltvand

  Kirsebær

  Kirsebær

  Svampe

  Svampe

  Druer
  Semillon

  Beskrivelse

  Bag enhver stor mand står en stærk kvinde. Også bag ved store Peter - nemlig hans forretningspartner, livsledsager og hustru Margaret. Denne skønne hvidvin er dedikeret hende. Semillon-druen, der er kendt som hoveddruen i de søde Bordeaux-vine, har været dyrket siden begyndelsen af 1800-tallet i Australien. Peter Lehmann udvælger druerne fra vinmarker i Barossa Valley, fra vinstokke, der er over 30 år gamle, og kun de bedste af druerne udvælges til vinen. Straks efter gæringen er den klaret og tappet på flaske, inden den henlægges i kælderen i fem år inden frigivelse. Den årlige produktion er på ca. 1.000 kasser. Gylden farve med grønne nuancer og fremtrædende bouquet af gyldne blommer og citron. Tør smag med behagelig afbalanceret frugtsyre og blød dybde. Med navnet kommer sig også, at dette er husets bedste Semillon, den er gavmild, rund og til den mere fedmefyldige og komplekse side.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Peter Lehmann-wide_Edit.jpg
  Produceret af Peter Lehmann
  Blandt vores mest værdsatte samarbejdspartnere hører i høj grad den legendariske Barossa Valley vinmand Peter Lehmann. En nationalhelt, som desværre sagde et endeligt farvel den 27. juni 2013, 82 år gammel. Peter Lehmann var og er, verdensberømt for sine omfattende serier af vine i ethvert prisleje, prisvindende vine år efter år og især kendt som en legende for sin store indsats i Barossa Valley. Her reddede han i 1980’erne de mange vinbønder fra økonomisk ruin, da han trodsede sin arbejdsgivers krav om at opsige kontrakterne, ved at skabe sit eget firma. I 1979 skabte han et nyt firma med hjælp fra familie og venner og aftog nu druerne for selv at producere vinen. Allerede i 1980 stod et helt nyt vineri færdigt. Mange mener, at han således reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere.
  Fra <a href="/sog/?q=South Australia">south australia</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
  Barossa i South Australia er Australiens mest markante, historiske og nogen vil mene vigtigste vindistrikt. De første vinstokke blev plantet i slutningen af 1840'erne. I dag er markerne beplantet med franske vinstokke. Barossa er mest berømt for sine karakteristiske Shiraz-rødvine (Syrah på fransk), men Chardonnay, Riesling og Semillon trives også fantastisk og giver seriøse, velsmagende hvid- og dessertvine .

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt