Pighin Sauvignon Blanc - Grave 2022

Italien
Italien
Friuli

Elegant og livlig vin, frisk som grønne stikkelsbær, grapefrugt og melon. Fremragende vin i suveræn Sauvignon Blanc-stil med den umiskendelige duft af hyldeblomster.

Læs mere

Elegant og livlig vin, frisk som grønne stikkelsbær, grapefrugt og melon. Fremragende vin i suveræn Sauvignon Blanc-stil med den umiskendelige duft af hyldeblomster.

Læs mere
    Sauvignon Blanc - Grave 2022
    155
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Lyst fjerkræ
    Mad med citrus
    Mager fisk
    Skaldyr
    Tapas
    Smagsnoter
    Stikkelsbær

    Stikkelsbær

    Honning

    Honning

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Fersken

    Fersken

    Passionsfrugt

    Passionsfrugt

    Druer
    Sauvignon Blanc

    Beskrivelse

    Lidt lige som ”Graves” i Bordeaux har “grave Friuli” sit navn fra den grusholdige jordbund. Grus i jordbunden tvinger vinplantens rødder til at søge længere ned i undergrunden for at hente næring, og netop dette – dybe rødder og en vinplante der må knokle for føden, giver komplekse vine. Kompleks i den forstand, at mens vinplanten kæmper, udvikler selve frugten sig alt i mens stokken henter en masse mineralitet op gennem mange forskellige jordlag. Det er Sauvignon Blanc-druen der her har lavet vin i suveræn Sauvignon Blanc-stil. Intens og insisterende duft af tomatplante, grønne og røde peberkorn og de for Sauvignon Blanc umiskendelige hyldeblomster. Elegant og livlig vin, frisk som grønne stikkelsbær, grapefrugt og melon. Fremragende, ikke mindst til forårets første grønne og hvide asparges!
    Læs hele beskrivelsen
    DSC05719.jpg
    Produceret af
    Fiegl er et velrenommeret og historisk vinhus fra Friuli-Venezia Giulia, der skaber elegante, stilrene vine med stor mineralitet. Husets vine er letløbende og besidder imponerende kompleksitet.
    Fra <a href="/sog/?q=Friuli">friuli</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra friuli området i Italien
    Friuli ligger i det nordøstlige hjørne af Italien og støder op til både Østrig og Slovenien. Området er anerkendt for sit høje kvalitetsniveau af vine, hvor ca. 70 % af vinene opnår DOC-status. Området er især kendt for sine fremragende hvidvine, der sammen med dem fra Alto Adige regnes blandt Italiens bedste, ofte lavet på Chardonnay, Pinot Grigio og den lokale drue Friulano, de røde ofte på Merlot og den lokale blå drue Refosco

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt