Beskrivelse
Albariño fra marker omkring byen Meaño i det mest nordvestlige Galicien. Vinstokkene på de forskellige parceller er alt mellem 15 og 150 år gamle, og de står i en blanding af granit og sand helt ude ved havet. Alle parceller dyrkes økologisk.
Dette er de første druer, Rodrigo høster for at få en høj naturlig syre. Som altid hos Rodrigo er det den naturlige gær, der hersker i kælderen. Vinen både gærer og lagrer i en blanding af 225, 300 og 400 liters gamle egetræsfade. Ikke for at vinen skal smage af træ, men for at den kan ’trække vejret’ i processen. Meget let battonage, alt efter hvordan de enkelte fade udvikler sig. Skulle et enkelt fad have taget smag fra træet, bliver det solgt fra og kommer ikke med i det færdige blend.
Glem alt om koldgæret industriel Albariño – det her er vin med kant, nerve og personlighed. Op fra glasset vælter det med nuancer af forskellige citrusfrugter, hvide blomster, knust granit, mynte og asiatiske krydderier. Her giver sammenligningen mellem Albariño og Riesling endelig mening.
I smagen er vinen spændstig og syredrevet, men også let præget af lagringen i de gamle egetræsfade og den nænsomme battonage, der samtidig giver vinen en nærmest cremet og helt blød viskositet.
Utrolig alsidig hvidvin, der selvfølgelig er oplagt til stort set alt fra havet, men også til lyst kød som gris og fjerkræ, serveret med masser af grønt og lette saucer.
Vi anbefaler servering indenfor 4-5 år fra høståret ved 7-8 grader.
"These are the first grapes harvested, looking for a young wine with a short élevage. As each barrel is going to be slightly different, the blend is going to have nuance and complexity. This is a bit more concentrated and ready early on, perhaps the effect of the smaller barrels. The wines from the villages in the Meaño valley tend to have more acidity, and in 2018, this is sharp and saline, with a citrus twist. 5,000 bottles produced. 94/100" - The Wine Advocate, Parker