Rodrigo Méndez Albariño - Sàlvora 2022

Spanien
Spanien
Galicien
Rias Baixas
  • Parkers Wine Advocate
    2020
    2020
    96 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2022
    2022
    95+ Point
  • Parkers Wine Advocate
    2018
    2018
    93+ Point

Fantastisk vin, der sender tankerne mod Vintage-Champagne eller Chablis på den helt store skala. Pakket med frugt og en dejlig, Rieslingsk syre.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2020
    2020
    96 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2022
    2022
    95+ Point
  • Parkers Wine Advocate
    2018
    2018
    93+ Point

Fantastisk vin, der sender tankerne mod Vintage-Champagne eller Chablis på den helt store skala. Pakket med frugt og en dejlig, Rieslingsk syre.

Læs mere
    Albariño - Sàlvora 2022
    495
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Sushi
    Tapas
    Smagsnoter
    Citron

    Citron

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Honningmelon

    Honningmelon

    Nektariner

    Nektariner

    Grønt æble

    Grønt æble

    Druer
    Albarino

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Sálvora kommer fra en gammel parcel med vinstokke, der er ca. 150 år gamle. De står i en blanding af granit, sand og kalk med udsigt ud over det kolde Atlanterhav. Den gamle parcel har været dyrket økologisk de sidste 15 år. Denne parcel er ofte den sidste, Rodrigo høster, og dermed høster han den ca., når de andre begynder at høste. Da Rodrigo ikke vil standse en malolaktisk gæring i vinen, går han efter naturlig høj syre helt fra begyndelsen. Gæret ved den naturlige gær og lagret i tre store 600 liters fade (6-7 år gamle). Rodrigo leger med battonage her for at give vinen dybde og struktur i smagen. Sàlvora har nærmest to liv. Åbner man blot flasken ved 4-5 grader og drikker den kold i slanke vinglas, får man en flot klassisk slank Albariño, der slukker tørsten på den bedste måde. Men giver man vinen 1-2 timer i en karaffel og serverer den ved 10-12 grader i et stort Bourgogneglas, så venter der en helt andet oplevelse med en duft, der sender tankerne mod stor vintage-Champagne eller Chablis på den helt store skala. Duften er pakket med bl.a. citrusfrugt, gul pære, fersken, brioche, knust granit, røgede mandler og et væld af vilde blomster. På tungen er vinen letløbende, dyb og bredspektret på samme tid. Strukturen har en Rieslingsk syre og spændstighed, men samtidig har vinen et cremet og blød udtryk, man normalt ville forbinde med f.eks. hvid Côte de Beaune. Fantastisk vin i selskab med f.eks. skindstegt fisk serveret med nødder og kapers, sushi (California rolls), kylling med en urtebaseret sauce/olie eller helt klassisk til et bredt udvalg af tapas. Kan gemmes op til 10 år fra høståret, men vi anbefaler at nyde vinen indenfor 4-5 år fra høståret. Desværre bliver der blot lavet ca. 2.000 flasker af denne fantastiske vin.

    "I was blown away by the purity and subtleness of the pungent 2020 Sálvora, an Albariño from a centenary vineyard. It has citrus freshness, and it's vibrant, mineral and beautifully textured. It finishes long and tasty, almost salty. This should age magnificently in bottle. In this vintage, they changed to a Burgundy bottle. It used to come in a Rhine bottle. This is ethereal, precise and pure, a chiseled Albariño like few others." - 96/100 – The Wine Advocate

    Læs hele beskrivelsen
    H - Rodrigo-Mendez-wide-4_Edit.jpg
    Produceret af Rodrigo Mendez
    Rodrigo Mendez er født og opvokset i Galicien, hvor han igennem mange år, især sammen med Raul Perez, har lavet mange af de mest spændende vine i Galicien. Bl.a. på hans projekt kaldet Forjas del Salnes, hvor hans vine bl.a. er blevet sammenlignet med vine fra Montrachet og Morstein. Siden 2010 har Rodrigo dog – lidt under radaren – opbygget sit eget lille domaine omkring hjembyen Meano i Val do Salnes, i det mest nordvestlige område af Rias Baixas. De små afsides beliggende parceller dyrkes alle økologisk, og de er en kombination af parceller med op til 150 år gamle vinstokke, som familien har ejet igennem generationer, og parceller Rodrigo selv har plantet indenfor de sidste 10-15 år.
    Fra <a href="/sog/?q=Galicien">galicien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra galicien området i Spanien
    Rias Baixas ligger i hjertet af regionen Galicien, lige nord for Portugal og ud mod Atlanterhavet, hvor klimaet er maritimt og mildt. Hører til Spaniens absolut bedste hvidvinsområde. Den lokale druesort er Albariño. Rias Baixas betyder de nedre vige, og området dækker små dale og slugter helt ud til det kølige Atlanterhav flankeret af gyldne strande. Og så ligger Rias Baixas i Galicien, kendt for den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, El Camino.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt