Sueño Secreto Chardonnay 2020

Chile
Chile
Central Valley

Aromatisk, medium fyldig og let fadlagret hvidvin med smag af sødmefuld tropisk frugt, flot balanceret af frisk citronnoter.

Læs mere

Aromatisk, medium fyldig og let fadlagret hvidvin med smag af sødmefuld tropisk frugt, flot balanceret af frisk citronnoter.

Læs mere
  Chardonnay 2020
  125
  kr. /stk
  Passer godt til
  Allround
  Fed fisk
  Kammusling
  Lyst fjerkræ
  Mad med citrus

  Beskrivelse

  Sueño Secreto Chardonnay er et flot eksempel på de store fremskridt, der er sket i Chile rent kvalitetsmæssigt. Druerne kommer fra Central Valley, hvor de plukkes tidligt om morgen af rutinerede drueplukkere. De to ting tilsammen gør, at der kun kommer sunde og friske druer til vinkælderen. Druerne gæres i temperaturkontrollerede rustfrie ståltanke. Efter endt gæring lægges en del af vinen på 225 liter fade i 3 måneder. Efter fadlagringen klarer kældermesteren vinen og sammenstikker vinen med vin fra ståltankene. Resultatet er en flot strågul vin, med den typiske bouquet af Chardonnay: fersken, abrikos og et ganske let strejf vanille fra fadlagringen. Smagen er elegant og meget kompleks af en vin i denne prisklasse. Tør og medium fyldig med fine frugtnuancer af ananas og passionsfrugt.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Central Valley">central valley</a> området i <a href="/sog/?q=chile">Chile</a>
  Fra central valley området i Chile
  Central Valley (El Valle Central) er Chiles væsentligste vinområde, når det gælder kvantitet. Området strækker sig fra Maipo Valley og hovedstaden Santiago til den sydligste del af Maule Valley, næsten 400 km. ned til Maule Valley, syd for Curicó. Under Central Valley ligger netop de kendte områder Maipo, Rapel og Curicó. Alle tre dale har regnfulde vintre efterfulgt af en lang, tør vækstperiode. Selv om området generelt er kendt for begrebet ”new world wines” som står for de lidt voldsomme og ”jammy” vine, er det værd at notere sig, at området dækker over en del ”cool climate”-områder, som får stor anerkendelse for deres nye, mere komplekse vine. De mange dale (valleys) er nemlig under kølig influens fra Stillehavet, som det enormt varierede udbud af både grønne og blå druer nyder godt af.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt