Suertes Del Marques Vidonia V. P. 2021

Spanien
Spanien
Tenerife
Valle de Orotavas

Utrolig kompleks, silkeblød og cremet vin, pakket med fine noter af citronskal, hvid peber, knuste sten, røg, urter og te.

Læs mere

Utrolig kompleks, silkeblød og cremet vin, pakket med fine noter af citronskal, hvid peber, knuste sten, røg, urter og te.

Læs mere
    Vidonia V. P. 2021
    695
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Skaldyr
    Tapas
    Smagsnoter
    Blomster

    Blomster

    Knuste sten

    Knuste sten

    Urter

    Urter

    Citron

    Citron

    Druer
    Listán Blanco

    Beskrivelse

    Toppen af hvid fra Suertes del Marques og dermed en af Spaniens bedste og mest sjældne hvidvine. V.P. står for ’viñedos propios’, der betyder ’vores egne parceller’ og vinen er produceret udelukkende på meget gamle vinstokke (100-150 år) på deres egen Las Suertes-parcel, der er præget af en jordbund af sand, ler og ikke mindst Tenerifes ekstreme mineralitet i jorden. Efter gæring på den naturlige gær, er vinen lagret i 500 liters Stockinger-fade i 11 måneder. De to fade, der har den mest ’cremede’ tekstur (i stil med Bourgogne) bliver tappet som V.P. og resten indgår i den almindelige Vidonia.

    Duften sender ens tanker mod andre store terroirs som Etna, Jura eller Bourgogne. Utrolig kompleks vin og pakket med fine noter af citronskal, hvid peber, knuste sten, røg, urter og te. I smagen er vinen mere silkeblød og cremet end de andre hvide fra Suertes del Marques, men stadig præget af den vilde mineralitet fra de gamle stokke, der går dybt ned i vulkanen. Vinen har et langt liv foran sig, lav pH og høj syre. Smager du vinen i dens ungdom, så bør du give den minimum en times tid i en karaffel før servering ved 9-10 grader. Med blot en produktion på 1000 liter, så er det ikke en flaske, man ser hver dag.

    "There is finesse and acidity, subtleness and elegance. There is a tad more complexity and depth than in the Vidonia but also more subtleness. It's a slightly different style but the same extremely high quality." – Luis Gutierez, The Wine Advocate

     

    Læs hele beskrivelsen
    H - IMG_5979_Edit.jpg
    Produceret af Suertes del Marqués
    Suertes del Marques blev skabt I 2006 af Jonathan Garcia, der købte 9 hektar på den nordlige del af Tenerife på Europas højeste vulkan. Alt dyrkes i dag økologisk og flere ting fra den biodynamiske verden er også implementeret.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt