Terra Linda Viura/Chardonnay 2022

Spanien
Spanien
Castilla - La Mancha
  • VinAvisen
    2022
    2022
  • VinAvisen
    2020
    2020
  • VinAvisen
    2018
    2018

Smuk, gylden hvidvin med masser af smagsrigdom, elegance og friskhed. Udtryksfuld og delikat bouquet af gule frugter med et strejf af vanille.

Læs mere
  • VinAvisen
    2022
    2022
  • VinAvisen
    2020
    2020
  • VinAvisen
    2018
    2018

Smuk, gylden hvidvin med masser af smagsrigdom, elegance og friskhed. Udtryksfuld og delikat bouquet af gule frugter med et strejf af vanille.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Viura/Chardonnay 2022
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 109 kr.

    65
    kr. /stk
    Spar i alt 264 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Fed fisk
    Italiensk mad
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Tapas
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Honning

    Honning

    Lime

    Lime

    Citron

    Citron

    Estragon

    Estragon

    Druer
    Chardonnay
    Viura

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Terra Linda Viura Chardonnay

    Vores super populære Syrah-skønhed, Terra Linda, har fået følgeskab af den dejligste hvidvin lavet på druerne Chardonnay og den populære spanske drue, Viura. Terra Linda betyder groft oversat ’fra den smukke jord’, og denne flotte gyldne hvidvin med grønne reflekser besidder al den smagsrigdom og rundhed, du venter dig af en god Chardonnay-vin, og så med det ekstra friske pift, som vinen får fra Viura-druen.

    Smuk gylden hvidvin

    Terra Linda er et utrolig harmonisk blend af Chardonnay og Viura med en udtryksfuld og enormt delikat bouquet af gule, modne frugter såsom fersken og ananas med flotte noter af vanille og et fint fadpræg. Chardonnay-druen bidrager med flot smagsrigdom og fylde, imens Viura-druen afrunder vinen med fine noter af lime, grapefrugt og hyldeblomst. Druerne til vinen høstes, når druerne er perfekt modnet for at sikre frugten og det aromatiske udtryk i den færdige vin. Resultatet er en utrolig elegant vin med medium fylde, masser af friskhed og en silkeagtig eftersmag.

    Spansk område i rivende udvikling

    Terra Linda kommer fra det spændende spanske vinområde Castilla-La Mancha. Castilla-La Mancha er den største spanske vinregion med mere end 190.000 hektar, der bruges til vindyrkning, og her dyrkes halvdelen af hele landets druer. Området former en halvmåne ud på den enorme spanske højslette, der breder sig ud syd for hovedstaden Madrid. La Mancha-sletten ligger på en højde på omkring 700 meter og har et ekstremt kontinentalt klima med brændende varme somre og frostkolde vintre. Med den spanske vinrevolution, der fulgte op gennem 1980’erne og 90’erne, har området undergået en kolossal udvikling, hvor vindyrkere har sat fokus på moderne vindyrkningsteknologi og nøje udvælgelse af druesorter. La Mancha betyder knastør, og det er netop de druer, der kan modstå tørken, der trives her. Området er i dag kendt for sine fantastiske vine af høj kvalitet til prisen.

    Perfekt til fisk og skaldyr

    Terra Linda er en forfriskende vin, der er utrolig let at nyde i sig selv, men som også er velegnet til maden. Den perfekte ledsager til alt det gode fra havet.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Castilla - La Mancha">castilla - la mancha</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Castilla-La Mancha er spaniens største vinproducerende region, og afdækker et areal på ikke færre end 700.000 ha. Således har regionen stået bag omkring halvdelen af al vin produceret i Spanien, ikke mindst anført af hvidvinsdruen Airén, der på et tidspunkt var verdens mest beplantede sort. Vinene fra den vidtfavnene region, der ligger på et plateau i cirka 700-800 meters højde syd for hovedstaden Madrid, blev frem til slutningen 1970’erne primært solgt i bulk, men herefter gennemgik regionen i al stilhed en kvalitetsmæssig revolution – ikke mindst takket være indføring af moderne teknikker og marker og kældre. De relativt billige jordpriser i Castilla-La Mancha er selvsagt en stærkt medvirkende årsag til, at vinene herfra typisk ligger i et yderst attraktivt prisniveau. Således kan Castilla-La Mancha i dag bryste sig af at være en region, der måske mere end nogen anden, formår at levere vine med en helt enestående sammenhæng mellem pris og kvalitet.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt