Terroir Al Limit Terra de Cuques Blanc 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
  • Parkers Wine Advocate
    2021
    2021
    93+ point
  • James Suckling
    2018
    2018
    93 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2018
    2018
    92+ Point

Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Et blend af nogle af de fineste marker omkring et lille område af Priorat, den koldeste del af Priorat.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2021
    2021
    93+ point
  • James Suckling
    2018
    2018
    93 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2018
    2018
    92+ Point

Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Et blend af nogle af de fineste marker omkring et lille område af Priorat, den koldeste del af Priorat.

Læs mere
    Terra de Cuques Blanc 2021
    395
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Fed fisk
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Smagsnoter
    Citron

    Citron

    Valnød

    Valnød

    Kaffe

    Kaffe

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Jasmin

    Jasmin

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Nektariner

    Nektariner

    Appelsinblomst

    Appelsinblomst

    Druer
    Pedro Ximenez
    Muscat d’Aelxandre

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Et blend af nogle af de fineste marker omkring et lille område af Priorat, den koldeste del af Priorat. Markerne er beliggende i 350-400 meters højde, dyrkes biodynamisk og alt forgår ved håndkraft. 90% Pedro Ximenez fra gamle stokke, der står i lerholdig jord ved El Molar. Disse nordvendte og kølige marker giver Pedro Ximenez en fantastisk finesse og kølighed. 10% Muscat d’Alexandria fra skiferprægede skråninger er med til at give vinen elegance og aroma. Druerne trækker og gærer 5-6 dage med skindet ’whole cluster’, presses forsigtigt i en gammel lille presse og gærer færdig og lagres i små cementtanke i 14 måneder. Vi er meget langt fra en klassisk hvid Bourgogne eller lign. Terra de Cuques Blanc er utrolig kompleks og dyb. Åbner i aromaen op med bl.a. vilde urter, grøn te, oliven, græs og hvide blomster. Teksturen i vinen kan nærmest minde om en let rødvin, en fantastisk kombination af letløbende saft, der i eftersmagen lige har en smule modhager. Fantastisk vin til et bredt udvalg fra køkkenet, lige fra f.eks. den fede fisk med en rig sauce og urter, til kylling eller svinekød serveret ’asian style’ eller i selskab med friske oste. Vi anbefaler at give vinen en smule luft inden servering ved 8-9 grader. “The white 2017 Terra de Cuques Blanc has a marine nose with hints of iodine and salt, slowly showing some white fruit, Mediterranean herbs, fennel and dry stones. Even if 2017 was a warmer year, this blend of 90% Pedro Ximénez and 10% Moscatel kept its alcohol at 13.5%. The skin contact was shortened, and the wine is subtler and finer, with ultra fine tannins and a textured mouthfeel. This is also cleaner, with less lees aromas, and the wine is sharp and more defined. I'd never say this is a warm vintage. They believe the only way to fight climate change is with work in the vineyard, and their vines are balanced and take the heat and extremes better. It just works. 93/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt