Tommasi Trebbiano di Lugana - Le Fornaci 2022

Italien
Italien
Veneto
  • Decanter
    2022
    2022
    91 Point
  • Flaskehalsen
    2020
    2020
    94 Point
  • Fallstaff
    2021
    2021
    90 Point

Flot vin med blomsteragtig duft og et strejf af fuldmodne ferskner. Smagen er halvtør, fyldig og frugtagtig med nuancer af mandler i eftersmagen.

Læs mere
  • Decanter
    2022
    2022
    91 Point
  • Flaskehalsen
    2020
    2020
    94 Point
  • Fallstaff
    2021
    2021
    90 Point

Flot vin med blomsteragtig duft og et strejf af fuldmodne ferskner. Smagen er halvtør, fyldig og frugtagtig med nuancer af mandler i eftersmagen.

Læs mere
    Trebbiano di Lugana - Le Fornaci 2022
    155
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Skaldyr
    Tapas
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Fersken

    Fersken

    Citron

    Citron

    Grønt æble

    Grønt æble

    Havsalt

    Havsalt

    Basilikum

    Basilikum

    Druer
    Trebbiano

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Lugana er et lille område vest for Verona ved den sydlige ende af Gardasøen. Druerne er dyrket på Tommasi-familiens egen vinmark, San Martino, der ligger helt ned til Gardasøens breder. Vinen er fremstillet udelukkende på Trebbiano di Lugana, der er synonym for Verdicchio-druen og dermed ikke samme drue som Trebbiano d’Abruzzo, der er den mest kendte hvidvinsdrue fra Italien.

    Druerne til Le Fornaci udvælges omhyggeligt og gæringen af vinen tager 7 dage i temperaturkontrollerede tanke. Vinen ligger herefter på ståltanke i 5 måneder inden aftapningen. Denne lagring gør at vinen når at modne - samtidig med at den bevarer den friske frugt. Vinen har en strågul farve, en blomsteragtig duft med et strejf af fuldmodne ferskner. Smagen er halvtør, fyldig og frugtagtig med et strejf af mandler i eftersmagen.

    Le Fornaci er en "madvin" - ideel til aperitif, fisk og skaldyr eller til en fiskesuppe og bør nydes ved 10-12 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Tommasi
    Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt