Venta La Vega Adaras Lluvia 2022

Spanien
Spanien
Castilla - La Mancha
Almansa

Forfriskende ren, sprød og imødekommende vin med et harmonisk samspil mellem druerne, der resulterer i en smukt tæmmet tropisk frugt og en mundvandsfremkaldende syrlighed.

Læs mere

Forfriskende ren, sprød og imødekommende vin med et harmonisk samspil mellem druerne, der resulterer i en smukt tæmmet tropisk frugt og en mundvandsfremkaldende syrlighed.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
Adaras Lluvia 2022
109
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Asiatisk mad
Grill og barbecue
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Nordisk køkken
Tapas
Smagsnoter
Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fersken

Fersken

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Lime

Lime

Fennikel

Fennikel

Druer

50%

Sauvignon Blanc

50%

Verdejo

Beskrivelse

Venta La Vegas Adaras Lluvia er fremstillet af økologiskdyrkede Sauvignon Blanc- og Verdejo-druer, høstet på højtbeliggende, lerholdige marker i Almensa, 850 meter over havets overflade, sydvest for Valencia. Vinen er forfriskende ren og imødekommende. Druerne fremtræder i et harmonisk samspil, resulterende i en smukt tæmmet tropisk frugt og en mundvandsfremkaldende syrlighed. Helheden er kompleks, og smagen lang, sprød og frisk.
Læs hele beskrivelsen
H - Venta-La-Vega-wide-1_Edit.jpg
Produceret af Venta La Vega
Venta La Vega er navnet på området hvor vinmarkerne ligger. Selve vingården, Bodegas Almanseñas, er en historisk ejendom, omkranset af vinmarker og smukke gamle fyrretræer. Den overordnede filosofi bag den økologisk certificerede vingård er teamwork og passion. Den konsulterende ønolog, Raúl Pérez, som er en upcoming stjerne i Spanien, har bistået Bodegas Almanseñas med Venta La Vega-vinene. Efter hans tiltrædelse har vinene taget et kvantespring op i kvalitet. Hans simple filosofi er, at vinene skal repræsentere det ypperste, og udvise essensen af druens ophav. Venta La Vega har 30 ha. vinmarker beplantet med 30 år gamle Garnacha Tintorera stokke og 40 ha. med 40 år gamle Monastrellstokke.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla - La Mancha">castilla - la mancha</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Almansa i det østlige hjørne af Castilla-La-Mancha regionen var i middelalderen grænseområdet mellem Maurerne mod syd, og de kristne mod nord. Desuden er det her, at to af Camiño de Santiagos pilgrimsruter mødes. Navnet Almansa er af arabisk oprindelse, og kan bedst oversættes til ”halvdelen af vejen”. Byen Almansa er opført for foden en kalkstensklippe, der på toppen prydes af en Maurisk middelalderborg, og ligger 700 meter over havets overflade. Distriktet fik sin DO status i 1966, og tæller i dag et beplantet areal omkring 7.400 ha, fordelt på sølle 12 vingårde. Almansa er især kendt for de to lokale druer Garnacha Tintorera og Monastrell. Garnacha Tintorera, der ikke må forveksles med Garnacha, kom til Spanien fra Frankrig, hvor den dyrkes under navnet Alicante Bouschet – en krydsning mellem Petit Bouschet og Grenache. Den potentielt højtydene drue er en af de få, hvor kødet i druen også er rødt, ikke at forglemme et højt tanninindhold. Indtil for få år siden blev den derfor primært brugt til at give ekstra farve og struktur, til vine fremstillet på andre druesorter. Det har den nye generation af vinavlere i Almansa imidlertid ved at lave om på. I rette, kyndige hænder kan den nemlig frembringe afbalancerede, intense og frugtrige vine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt