Verdejo - Sobrenatural 2016

Spanien
Spanien
Castilla y León
Rueda

En sjælden perle af naturvin fra Menade. Afbalanceret og vellykket samspil mellem noget sødmefyldt og noget subtilt saltholdigt der pirrer nysgerrigheden.

Læs mere

En sjælden perle af naturvin fra Menade. Afbalanceret og vellykket samspil mellem noget sødmefyldt og noget subtilt saltholdigt der pirrer nysgerrigheden.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
Verdejo - Sobrenatural 2016
479
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mad med citrus
Skaldyr
Tapas
Smagsnoter
Lime

Lime

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fennikel

Fennikel

Fersken

Fersken

Stikkelsbær

Stikkelsbær

Druer
Verdejo

Beskrivelse

På spansk betyder Sobrenatural overnaturlig. Men som det er, vanen tro, med Menade og deres legesyge tilgang til vinfremstilling, skal oversættelsen her sikkert snarere pege i retning af noget der er mere end naturligt. En vin med et minimum af menneskelig intervention. Denne Verdejo-fremstillede naturvin er en smuk åbenbaring. Der er kælet for enhver detalje fra inderst til yderst. Druerne er håndhøstede fra nogle af Menade-familiens ældste markbesiddelser, og gennemgår en spontangæring med hjælp fra den naturlige vildgær. Vinen lagrer herefter i 36 måneder i 225 liters egefade, hvori den undervejs koldstabiliseres. Efter aftapningen hviler den yderligere seks måneder inden frigivelse fra vingården. Sobrenatural de Menade har en indbydende klar og gylden farve. Duften er mineralsk med noter af regnvåd jord, modne æbler og friskbagt brioche. I smagen er det første indtryk slående. Et afbalanceret og vellykket samspil mellem noget sødmefyldt og noget subtilt saltholdigt der pirrer nysgerrigheden. Herefter følger modne æbler elegant omspundet af den fineste mineralitet som blot kalder på nok en slurk. Denne sjældne perle er fremstillet i beskedne 706 eksemplarer.
Læs hele beskrivelsen
H - Menade - Wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Menade
Menade drives i dag af Sanz-familiens sjette generation. De tre dynamiske søskende tog over i 2005 og var fast besluttet på at associere Menade-navnet med vine af høj kvalitet. Det betød i første omgang en kraftig reduktion af høstudbytterne – og senere en omlægning til økologiske retningslinjer, hvilket førte til at Menade kunne smykke sig med certificeringen som Ruedas første økologiske producent. Menade er beliggende i den nordlige del af Rueda, nær Duero-floden. Besiddelserne er på hele 260 ha, beliggende ca. 800 meter over havets overflade, med jordbund bestående af sandholdig ler, kalk og grus. Generelt er vinene en læskende og forfriskende nydelse, præget af sprødhed, mineralitet og renhed i en noget nær perfekt balance og harmoni.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Lige syd for byen Valladolid på den spanke højslette ligger Rueda-distriktet, der konkurrerer med Rias Baixas om at være Spaniens bedste hvidvinsdistrikt. Her er kontinentalt klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat og vinmarker i op til 800 meter over havets overflade. I starten af 1970’erne investerede vinmagere både kapital og viden i dette område med henblik på at lave hvidvine af den meget kalkholdige jord, som er fremragende til at skabe sprøde, aromatiske hvidvine på den lokale grønne drue Verdejo. Men det var først med mere moderne metoder og moderne vinmagere at den vinstil vi elsker Rueda for i dag blev områdets fingeraftryk, dette skete i takt med at Rueda fik DO-status i 1980 og 1990’erne gav for alvor Rueda sit renommé for fremragende, hvidvine med både international og flot spansk stil.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt