Vignobles Des 2 Lunes Pinot Blanc - Apogée - Biodynamisk 2019

Frankrig
Frankrig
Alsace

Indsmigrende Pinot Blanc med rank struktur, fin mineralitet og sarte noter af abrikoser, modne røde æbler og appelsinskal.

Læs mere

Indsmigrende Pinot Blanc med rank struktur, fin mineralitet og sarte noter af abrikoser, modne røde æbler og appelsinskal.

Læs mere
  • Biodynamic
Pinot Blanc - Apogée - Biodynamisk 2019
185
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asparges
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Smagsnoter
Pære

Pære

Fersken

Fersken

Mandel

Mandel

Citron

Citron

Grus

Grus

Knuste sten

Knuste sten

Druer
Pinot Blanc

Beskrivelse

Druerne til Vignoble des 2 Lunes Pinot Blanc kommer fra Walbach, 12 km vest for Colmar ved foden af Vogeserne. Jordbunden her er granitholdig, og dermed en medvirkende årsag til den færdige vins ranke struktur og mineralitet. Alle druer høstes i hånden, og ved ankomsten til vingården presses druerne i hele klaser, og gærer i temperaturregulerede ståltanke. Efterfølgende lagrer vinene ca. 12 måneder på sit bundfald inden aftapning og frigivelse til salg. I forbindelse med aftapningen tilføjes blot 30 g svovl/liter. Vignobles des 2 Lunes, Pinot Blanc - Apogée fremstår let gylden i glasset. Duften er indsmigrende med sarte noter af abrikoser, modne røde æbler og appelsinskal. Disse elementer går igen i smagen, der slutter af med et forfriskende, syrligt bid, der gør den egnet som ledsager til f.eks. fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller asparges.
Læs hele beskrivelsen
C - Vignoble - wide -1_Edit.jpg
Produceret af Vignoble des 2 Lunes
Familievingården og de 21 ha. vinmarker omkring Wettolsheim, sydvest for Colmar, går syv generationer tilbage i tiden og drives i dag af søskendeparret Amélie og Cécile Buecher efter biodynamiske forskrifter. Søskendeparrets lidenskabelige arbejde med klassiske Alsace-druesorter som Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Muscat, Gewürztraminer og Pinot Noir, har de senere år båret frugt i form af rosende ord og internationale priser. På Millésime Bio i 2017, den internationale messe for økologiske- og biodynamiske vine, endte Vignoble des 2 Lunes helt i front med ikke færre end tre guldmedaljer og en enkelt af sølv. Vinene fra Vignoble des 2 Lunes kendetegnes af en enestående balance mellem frugt og mineralitet. Stilen synes personlig, men de er alle som en fremstillet med feminin elegance og mesterlig præcision.
Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra alsace området i Frankrig
Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt