Vignobles Des 2 Lunes Pinot Gris - Sélénite - Biodynamisk 2018

Frankrig
Frankrig
Alsace
 • Oldenburgs Vinguide
  2016
  18,5 point

Delikat, subtil og elegant Pinot Gris med fine noter af abrikos, ananas, grønne urter og ristet brød, der løftes op af en forfriskende og længeblivende syre.

Læs mere
 • Oldenburgs Vinguide
  2016
  18,5 point

Delikat, subtil og elegant Pinot Gris med fine noter af abrikos, ananas, grønne urter og ristet brød, der løftes op af en forfriskende og længeblivende syre.

Læs mere
 • Biodynamic
Pinot Gris - Sélénite - Biodynamisk 2018
215
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Ost
Sushi
Smagsnoter
Fersken

Fersken

Citronskal

Citronskal

Honningmelon

Honningmelon

Mandel

Mandel

Grus

Grus

Knuste sten

Knuste sten

Druer
Pinot Gris

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Druerne til Vignoble des 2 Lunes Pinot Gris hentes fra to markparceller i hhv. Obermorschwihr, 7 km syd for vingården i Wettolsheim, og nabobyen Voegtlinshoffen. Jordbunden på begge markparceller er domineret af ler- og kalksten. Alle druer høstes i hånden, og ved ankomsten til vingården presses druerne i hele klaser, og gærer i temperaturregulerede ståltanke. Efterfølgende lagrer vinene ca. 12 måneder på sit bundfald inden aftapning og frigivelse til salg. I forbindelse med aftapningen tilføjes blot 30 g svovl/liter. Vignoble des 2 Lunes, Pinot Gris – Sélénite har sarte gyldnegrønne reflekser i glasset. I bouqueten byder den på fine aromaer af abrikos, ananas, grønne urter og ristet brød. Disse påmindelser går igen i smagen, der løftes op af en forfriskende og længeblivende syre. En delikat og subtil Pinot Gris, der bevæger til på den elegante side af banehalvdelen, og som derfor vil gå fint i spænd med fiskeretter, sushi, lyst fjerkræ eller komælksoste.
Læs hele beskrivelsen
C - Vignoble - wide -1_Edit.jpg
Produceret af Vignoble des 2 Lunes
Familievingården og de 21 ha. vinmarker omkring Wettolsheim, sydvest for Colmar, går syv generationer tilbage i tiden og drives i dag af søskendeparret Amélie og Cécile Buecher efter biodynamiske forskrifter. Søskendeparrets lidenskabelige arbejde med klassiske Alsace-druesorter som Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Muscat, Gewürztraminer og Pinot Noir, har de senere år båret frugt i form af rosende ord og internationale priser. På Millésime Bio i 2017, den internationale messe for økologiske- og biodynamiske vine, endte Vignoble des 2 Lunes helt i front med ikke færre end tre guldmedaljer og en enkelt af sølv. Vinene fra Vignoble des 2 Lunes kendetegnes af en enestående balance mellem frugt og mineralitet. Stilen synes personlig, men de er alle som en fremstillet med feminin elegance og mesterlig præcision.
Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra alsace området i Frankrig
Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt