Vignobles Des 2 Lunes Riesling - Genèse - Biodynamisk 2018

Frankrig
Frankrig
Alsace

Indsmigrende vin med fin fylde, der følges elegant af en afstemt mundvandsfremkaldende syre og en afbalanceret mineralitet.

Læs mere

Indsmigrende vin med fin fylde, der følges elegant af en afstemt mundvandsfremkaldende syre og en afbalanceret mineralitet.

Læs mere
  • Biodynamic
Spar 43%
Riesling - Genèse - Biodynamisk 2018

Før 225 kr.

129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mad med citrus
Mager fisk
Østers
Skaldyr
Sushi
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Beskrivelse

Druerne til Vignoble des 2 Lunes Riesling hentes fra en markparcel i Obermorschwihr, 7 km syd for vingården i Wettolsheim. Jordbunden på markparcellen er domineret af ler og kalksten. Alle druer høstes i hånden, og ved ankomsten til vingården presses druerne i hele klaser, og gærer i temperaturregulerede ståltanke. Efterfølgende lagrer vinene ca. 12 måneder på sit bundfald inden aftapning og frigivelse til salg. I forbindelse med aftapningen tilføjes blot 30 g svovl/liter. Vignoble des 2 Lunes, Riesling – Genèse har sarte gyldnegrønne reflekser i glasset. I bouqueten byder den på grønne æbler og krydderurter, med underliggende noter af appelsinskal. Smagen har en fin fylde, uden dog på nogen måde af være maskulin, og følges elegant af en afstemt, mundvandsfremkaldende syre og en afbalanceret mineralitet. En indsmigrende vin, hvor det ene glas kalder på det næste. Ideelle ledsager vil være hvide fiskeretter og skaldyr.
Læs hele beskrivelsen
C - Vignoble - wide -1_Edit.jpg
Produceret af Vignoble des 2 Lunes
Familievingården og de 21 ha. vinmarker omkring Wettolsheim, sydvest for Colmar, går syv generationer tilbage i tiden og drives i dag af søskendeparret Amélie og Cécile Buecher efter biodynamiske forskrifter. Søskendeparrets lidenskabelige arbejde med klassiske Alsace-druesorter som Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Muscat, Gewürztraminer og Pinot Noir, har de senere år båret frugt i form af rosende ord og internationale priser. På Millésime Bio i 2017, den internationale messe for økologiske- og biodynamiske vine, endte Vignoble des 2 Lunes helt i front med ikke færre end tre guldmedaljer og en enkelt af sølv. Vinene fra Vignoble des 2 Lunes kendetegnes af en enestående balance mellem frugt og mineralitet. Stilen synes personlig, men de er alle som en fremstillet med feminin elegance og mesterlig præcision.
Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra alsace området i Frankrig
Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt