Villa Huesgen Riesling - KabiNett 2020

Tyskland
Tyskland
Mosel

Flot Riesling, der på uimodståelig vis kombinerer druens naturligt høje syreindhold med en blid sødme. Et indsmigrende bekendtskab med flot Mosel-mineralitet.

Læs mere

Flot Riesling, der på uimodståelig vis kombinerer druens naturligt høje syreindhold med en blid sødme. Et indsmigrende bekendtskab med flot Mosel-mineralitet.

Læs mere
  Riesling - KabiNett 2020
  139
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Asiatisk mad

  Beskrivelse

  Den tyske vinlovgivning er formentlig verdens mest komplekse, men samtidig også, hvad der vel næppe kan overraske, en af de mest præcise og grundige. Med sin nordlige geografiske beliggenhed handler det i Tyskland om at kunne modne sine druer. I lovgivningens kvalitetspyramide er den såkaldte Qualitatswein mit Prädikat-kategori den fineste, og den dækker over endnu et hierarki på yderligere seks overkategorier, som klassificeres ud fra druens sukkerindhold på høsttidspunktet. Kabinett er kategoriens åbningsnummer, og den endelige vin kan for så vidt være alt fra sødmefuld til knastør, alt afhængig af vinbondens humør eller intention. Villa Huesgens KabiNett (med stort n) er kategoriseret som Feinherb, hvilket oftest henviser til en vin som er lidt sødere end halvtør. For mange vinelskere er sødmefulde vine noget der fravælges per automatik, men Riesling-druens høje, naturlige syreindhold gør, at kombinationen bliver noget nær uimodståelig. Læg dertil en god portion Mosel-mineralitet, og resultatet er lige så indsmigrende som brugssituationerne er mangfoldige. Villa Huesgens KabiNett kan således bruges til alt fra aperitif over krydrede asiatiske retter til blåskimmeloste.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Mosel">mosel</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra mosel området i Tyskland
  Moselfloden udspringer i Frankrig og løber på sin vej igennem Luxemburg, inden den kommer til Tyskland. Ved den gamle romerby Trier løber de to bifloder Saar og Ruwer sammen med Mosel. Den skiferholdige jord giver lette og lyse vine med karakter af flint.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt