Viña Pomal Blanco - Viura/Malvasia 2022

Spanien
Spanien
Rioja
Alta
  • James Suckling
    2021
    2021
    91 Point

Fyldig, smidig, frisk og smagfuld med smag af lyse ferskner, citroner, fennikel og toastede, sødlige toner fra egefadet.

Læs mere
  • James Suckling
    2021
    2021
    91 Point

Fyldig, smidig, frisk og smagfuld med smag af lyse ferskner, citroner, fennikel og toastede, sødlige toner fra egefadet.

Læs mere
    Blanco - Viura/Malvasia 2022
    149
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Skaldyr
    Smagsnoter
    Honning

    Honning

    Lime

    Lime

    Citron

    Citron

    Estragon

    Estragon

    Hasselnød

    Hasselnød

    Fersken

    Fersken

    Æble

    Æble

    Havsalt

    Havsalt

    Basilikum

    Basilikum

    Druer
    Viura
    Malvasia

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Viña Pomal vinserien rummer og udtrykker ganske enkelt de bedste vinstils-kvaliteter fra det øvre Rioja. Al vindyrkning til denne serie står på skuldrende af flere hundrede års tradition og erfaring med vindyrkning af udsøgte, prestigiøse vine, og prikken over i’et er vinhusets enestående beliggenhed i Haro-kommunen. Den hvide Viña Pomal er lavet på de spanske druer Viura og Malvasia. Viura udgør størstedelen og giver vinen krop, fylde og smidighed og Malvasia giver vinen et løft, gør den frisk og giver smag. Og smagen er rigtig karakteristik for spanske, fadlagrede hvidvine; så som lyse ferskner, citroner, lidt fennikelagtig krydrethed og lette toastede, sødlige toner fra de amerikanske egetræsfade. Perfekt hvidvin til alle mulige slags fisk – fra de fede grillede til lette skaldyr, men også til al slags ost og de fleste former for frokostretter og lyst fjerkræ. Lækker som ung, men kan udvikle kompleksitet og bevare sin flotte fylde ved at gemme den et års tid.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Bodeagas Bilbainas - wide - 1_Edit.jpg
    Produceret af Bodegas Bilbaínas
    Bodegas Bilbaínas er grundlagt i 1859, hvor franskmanden Savignon Frères etablerede sig i Haro. Baggrunden for at etablere sig i Rioja var vinlusens hærgen i Frankrig. I 1901 solgte Frères sit livsværk til en gruppe entreprenører fra Bilbao. I 1997 overtog Codorníu gruppen Bilbaínas. Bodegas Bilbaínas er en af de ældste bodegaer i Rioja. Det mest prestigefyldte område i DOC klassifikationen er Rioja Alta og med sine 250 ha er Bodegas Bilbaínas blandt de største jordbesiddere. Efter Codorníu gruppen overtog huset i 1997 er der sket store investeringer, både i vinmarkerne og i de tekniske installationer, hvilket har bragt vinhuset på en mere moderne kurs. Bodegas Bilbaínas ejer 250 ha vinmarker omkring byerne Haro og Villabella i Rioja Alta.
    Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra rioja området i Spanien
    Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt