Vulcanico Paternoster Vulcanico, Falanghina, Basilicata 2021
Italien
Basilicata
Falanghina er cremet og bløs og byder på fine noter af både limeskal, grønne æbler og krydderurter. Syre-sødme-balancen er perfekt og giver næsens grønne profil et herligt modspil.
Falanghina er cremet og bløs og byder på fine noter af både limeskal, grønne æbler og krydderurter. Syre-sødme-balancen er perfekt og giver næsens grønne profil et herligt modspil.

175
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Smagsnoter

Citron

Fersken

Honning

Mandel
Druer
Falanghina

Produceret af Paternoster
Paternoster betyder vores fader og i dette tilfælde passer det rigtig godt, fordi Paternoster er det vinhus der har sat Basilicata på det vinmæssige verdenskort. Paternoster blev grundlagt i 1925 af Anselmo Paternoster som dette år producerede den første Aglianico-vin til eget forbrug i landsbyen Barile, der i dag er centrum for produktionen af Aglianico del Vulture. I dag råder Paternoster over 20 hektar vinmarker fordelt på følgende marker: Rotondo, Macarico, Pian di Carro og Gelosia. Den væsentligste drue er Aglianico, men der dyrkes også Moscato og Fiano. Det var Anselmos søn, Pino, der gjorde Paternoster og Aglianico di Vulture kendt uden for Basilicata. Pino Paternoster introducerede fadlagring i Basilicata og han forstod vigtigheden af terroir, den rigtige jordbund/beliggenhed til den enkelte druesort.

Fra basilicata området i Italien
Basilicata er en af Italiens fattigste regioner og har tidligere haft svært ved at markere sig som et seriøs vinområde. Da Basilicata fik sin egen DOC-status i 1973, begyndte Basilicata for alvor at sælge vine under eget navn, tidligere blev meget af vinen solgt som bulk til andre regioner. Der er en betydeliglig kvalitetsforskel på de forskellige områder i Basilicata, men vinene fra den nordlige del af Basilicata, omkring Monte Vultur, med vulkansk undergrund, regnes for det bedste område. Aglianico del Vulture er den drue som har gjort Basilicata kendt, druen er kendt for give lukkede vine i begyndelsen, der med alderen åbner op og giver nogle interessante kødfyldte, tanninholdige vine med mørke bær og chokolade i smagen.