Vulcanico Paternoster Vulcanico, Falanghina, Basilicata 2022

Italien
Italien
Basilicata

Falanghina er cremet og bløs og byder på fine noter af både limeskal, grønne æbler og krydderurter. Syre-sødme-balancen er perfekt og giver næsens grønne profil et herligt modspil.

Læs mere

Falanghina er cremet og bløs og byder på fine noter af både limeskal, grønne æbler og krydderurter. Syre-sødme-balancen er perfekt og giver næsens grønne profil et herligt modspil.

Læs mere
    Paternoster Vulcanico, Falanghina, Basilicata 2022
    175
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Italiensk mad
    Lyst fjerkræ
    Smagsnoter
    Citron

    Citron

    Fersken

    Fersken

    Honning

    Honning

    Mandel

    Mandel

    Druer
    Falanghina

    Beskrivelse

    Falanghina-druen hører til en af de relativt ukendte druer fra Italien. Den har historisk været brugt i mousserende vine, men med omhyggelig og seriøs dyrkning skaber den nogle meget spændende hvidvine. Selv i den stegende syditalienske hede modner druen relativt sent. Den yder pæne mængder og er let at arbejde med. I øvrigt referer navnet på vinen, Vulcanico, til karakteren på vinen, som er dyrket i området omkring den ud udslukte vulkan, Monte Vulture. Gæringen sker i rustfrie ståltanke ved kontrollerede temperaturer på 16 -18°C. Efter 5 måneder på sit bundfald, aftappes vinen på flaske.

    Vulcanico Falanghina spiller på mange strenge. I duften er der tydelige noter af både limeskal, grønne æbler og krydderurter. Når du smager på vinen, ændrer den helt karakter, som er cremet og utrolig blød. Syre-sødme-balancen er perfekt, og den giver næsens grønne profil et herligt modspil. Med Vulcanico Falanghina kan du sagtens tage fusen på dine vinvenner eller servere den spændende vin til de lyse kødretter, grillede grøntsager og fisk samt antipasti.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Paternoster - wide - 5_Edit.jpg
    Produceret af Paternoster
    Paternoster betyder vores fader og i dette tilfælde passer det rigtig godt, fordi Paternoster er det vinhus der har sat Basilicata på det vinmæssige verdenskort. Paternoster blev grundlagt i 1925 af Anselmo Paternoster som dette år producerede den første Aglianico-vin til eget forbrug i landsbyen Barile, der i dag er centrum for produktionen af Aglianico del Vulture. I dag råder Paternoster over 20 hektar vinmarker fordelt på følgende marker: Rotondo, Macarico, Pian di Carro og Gelosia. Den væsentligste drue er Aglianico, men der dyrkes også Moscato og Fiano. Det var Anselmos søn, Pino, der gjorde Paternoster og Aglianico di Vulture kendt uden for Basilicata. Pino Paternoster introducerede fadlagring i Basilicata og han forstod vigtigheden af terroir, den rigtige jordbund/beliggenhed til den enkelte druesort.
    Fra <a href="/sog/?q=Basilicata">basilicata</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra basilicata området i Italien
    Basilicata er en af Italiens fattigste regioner og har tidligere haft svært ved at markere sig som et seriøs vinområde. Da Basilicata fik sin egen DOC-status i 1973, begyndte Basilicata for alvor at sælge vine under eget navn, tidligere blev meget af vinen solgt som bulk til andre regioner. Der er en betydeliglig kvalitetsforskel på de forskellige områder i Basilicata, men vinene fra den nordlige del af Basilicata, omkring Monte Vultur, med vulkansk undergrund, regnes for det bedste område. Aglianico del Vulture er den drue som har gjort Basilicata kendt, druen er kendt for give lukkede vine i begyndelsen, der med alderen åbner op og giver nogle interessante kødfyldte, tanninholdige vine med mørke bær og chokolade i smagen.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt