Wernersches Weingut Riesling - Hochheimer - Dompräsenz - Erste Lage 2018

Tyskland
Tyskland
Rheingau
 • Wine & Spirits
  2018
  94 Point
 • Wine Enthusiast
  2018
  92 Point
 • Wine Spectator
  2018
  91 Point

Elegant og raffineret Riesling med silkeblød tekstur og elegant syre. Flotte frugtige toner af orangeblomst, nektarin og grønne æbler.

Læs mere
 • Wine & Spirits
  2018
  94 Point
 • Wine Enthusiast
  2018
  92 Point
 • Wine Spectator
  2018
  91 Point

Elegant og raffineret Riesling med silkeblød tekstur og elegant syre. Flotte frugtige toner af orangeblomst, nektarin og grønne æbler.

Læs mere
  Riesling - Hochheimer - Dompräsenz - Erste Lage 2018
  309
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Skaldyr
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Jasmin

  Jasmin

  Petroleum

  Petroleum

  Citron

  Citron

  Druer
  Riesling

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Domdechant Werner’sches Weingut

  Den historiske ejendom Domdechant Werner’sches Weingut blev i 1780 overtaget af dekanen af domkapitlet til domkirken i Mainz efter Greven af York. I dag drives Domdechant Werner’sches Weingut af Dr. Franz Werner Michel og hans datter Catharina, der er hhv. syvende og ottende generation af familien.

  Raffineret og frugtig Riesling

  Det er ikke uden grund, at Domdechant Wernersches Weingut i 2017 blev kåret som "Global white wine maker of the year". Det viser denne Dompräsenz Erste Lage Riesling med al tydelighed.

  Den berømte Riesling-drue udfolder sig her i al sin ynde: Smagen er sofistikeret og fokuseret med en silkeblød tekstur og elegant syre, der skærer smukt igennem de frugtige toner af orangeblomst, nektarin og grønne æbler. I finishen findes et mineralsk præg, der harmonerer perfekt med den sprøde, næsten kølige stil. Næsen er subtil og kølig med noter af gule frugter, blomster og mineraler. Helhedsindtrykket er indbydende og let cremet med et nøddeagtigt præg.

  Serveres køligt ved ca. 8-10° C, gerne til retter med fjerkræ eller skaldyr. Akkompagnerer desuden krydrede retter og retter med svinekød godt.

  Dyrkning og jordbund

  Druerne til Dompräsenz Erste Lage er dyrket på en del af Grosses Lage-vinmarken Domdechaney. Grosses Lage i Tyskland kan sidestilles med Grand Cru i Bourgogne. Jordbunden består af en kombination af lermuld og løss med rester af kalk og muslingeskaller. Vinmarken er en af de bedste og mest berømte vinmarker i hele Rheingau-regionen.

  Druerne håndplukkes og macereres, før de presses blidt. Vinen fermenterer i ståltanke ved kontrollerede temperaturer.

  Om Hochheim

  Området Hochheim er hjørnestenen i den tyske Rheingau-region og er verdenskendt for sine fine Riesling-vine. Den første vinproduktion i området kan dateres helt tilbage til år 1435. Rheingaus vinmarker dækker ikke færre end 3.211 hektar vinmarker og begynder ved Untermain øst for Wiesbaden og strækker sig ca. 50 km. langs Rhinens højre bred til Lorch nord for Rüdesheim.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Domdechant Werner - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Domdechant Werner’s Weingut
  Den historiske ejendom Domdechant Werner’sches Weingut blev i 1780 overtaget af dekanen af domkapitlet til domkirken i Mainz efter Greven af York. I dag drives Domdechant Werner’sches Weingut af Dr. Franz Werner Michel, der er syvende generation af familien. Ottende og niende generation er ved at blive kørt i stilling, idet Franz Werner Michels datter, Catharina Mauritz, og hendes tre sønner i stigende grad engagerer sig i familiefirmaet. I 2017 bliver vinhuset kåret til "Global white winemaker of the year" ved International Wine Challenge!
  Fra <a href="/sog/?q=Rheingau">rheingau</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra rheingau området i Tyskland
  Rheingau er et af de mindste af de 13 klassiske, tyske vinområder. Rheingau er kendt for sine flotte Riesling-vine, der næppe laves bedre noget andet sted i verden, men er også kendt for sine legendariske vinejendomme som Eberbach og Schloss Johannisberg. På sidstnævnte slot lavede munkene verdens første, ædelsøde vin i 1775. Når man ser i gamle prislister fra begyndelsen af 1900-tallet, rangerer vinene fra Rheingau blandt verdens dyreste vine. Rheingaus ca. 3100 hektar vinstokke udgør kun 3 % af Tysklands samlede vindyrkningsareal.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt