Westhof Chardonnay - Lesca 2020

Sydafrika
Sydafrika
Western Cape
Robertson
 • Wine Spectator
  2020
  91 Point
 • Wine Spectator
  2018
  92 Point

Let og frisk hvidvin med finesse, masser af mineralitet og noter af ananas, lime og en anelse vanille og kokos. Flot og kompleks hvidvin.

Læs mere
 • Wine Spectator
  2020
  91 Point
 • Wine Spectator
  2018
  92 Point

Let og frisk hvidvin med finesse, masser af mineralitet og noter af ananas, lime og en anelse vanille og kokos. Flot og kompleks hvidvin.

Læs mere
 • Sustainable
Chardonnay - Lesca 2020
215
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lam
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Østers
Skaldyr
Vegetariske retter
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Lesca Chardonnay er opkaldt efter Danie de Wets kone. Oprindeligt blev vinen kaldt Finesse, men det navn må ikke anvendes i EU. Men finesse er lige præcis hvad denne vin udtrykker. Druerne kommer fra vinstokke der er omkring 20 år gamle – det betyder lidt mindre mængder men til gengæld druer med hør koncentration. Efter at druerne er presset er der skindkontakt i 24 timer inden juicen fyldes på franske fade fra Christian Radoux og gæringen sættes i gang. Til gæringen anvendes både nye fade og fade der har været anvendt en gang. Den færdiggærede vin forbliver på træfade yderligere et par måneder inden bærmen fjernes og vinen kommer tilbage på fadene for af lagre yderligere. Det er Danie og Peter de Wetshof der afgør hvornår vinen er klar, men det normale er 10 måneders fadlagring inden vinen aftappes. Finesse og kompleksitet kendetegner Lesca, lige som i en god Bourgogne. I bouqueten mødes du med fersken, ananas, lime og et strejf af vanille og kokos. Den lette og mineralske smag er det første indtryk af Lesca inden smagen af pærer, abrikos, banan og mango bryder løs.
Læs hele beskrivelsen
H - De Wetshof - wide- 3_Edit.jpg
Produceret af De Wetshof
De Wet-familiens traditioner for vinfremstilling daterer tilbage til 1694 – det er dog først i 1970’erne at huset for alvor blev internationalt anerkendt. Dette skyldes i høj grad husets Chardonnay-vine. Med sit ophold i Bourgogne, hos selveste Louis Latour, har Danie de Wet opbygget et indgående kendskab og viden om Chardonnay og han var den første, der plantede Chardonnay i begyndelse af 1980’erne i Sydafrika. De Wetshof drives efter regler fra SWSA - Sustainable Wine South Africa- det vil sige at der bl.a. tages hensyn til miljø og arbejdsforhold. Danie blev i 2016 hædret med den højeste udmærkelse i Sydafrika nemlig 1659 Award med ordene: ”en sand pioner, passioneret vinproducent, en som revolutionerede den sydafrikanske vinfremstilling med hensyn til plantemateriale og kvaliteten af de færdige vine”.
Fra <a href="/sog/?q=Western Cape">western cape</a> området i <a href="/sog/?q=sydafrika">Sydafrika</a>
Fra western cape området i Sydafrika
Robertson ligger inde i landet og vinmarkerne og er omkranset af bjergene Langenberg og Sonderened. Selve Robertson Valley er kendetegnet ved bløde bakker og Breede River som løber igennem dalen. Jordbunden er mangfoldig lige fra sand og grus tæt ved Breede River og ved de bløde bakker er undergrunden lerholdig og kalkholdig. Kombinationen af ler og kalk gør, at jordbunden er god til at holde på vandet om sommeren, hvor der er varme dage og kølige nætter, det gør at druerne opnår et fint syreindhold. Robertson er kendetegnet ved ”fastlandsklima”, dvs. kolde vintre og varme somre hvor der kommer en kølig brise om natten fra Agulhas ved kysten og køler druerne ned. Den årlige nedbørsmængde er 350-400 mm og der bruges, i begrænset omfang, kunstvanding med vand fra Breed River.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt