Weszeli Grüner Veltliner - Schenkenbichl - 1 ÖTW 2017

Østrig
Østrig
Kamptal
  • Vinbladet
    2015
    2015
    92 Point
  • Wine Enthusiast
    2015
    2015
    91 Point

Fyldig, med lette pebernoter, friskbagt brød, appelsinskal, krydderurter og citronmelisse. Bolsjeagtig frugtsødme, med en forfriskende og præcis syre.

Læs mere
  • Vinbladet
    2015
    2015
    92 Point
  • Wine Enthusiast
    2015
    2015
    91 Point

Fyldig, med lette pebernoter, friskbagt brød, appelsinskal, krydderurter og citronmelisse. Bolsjeagtig frugtsødme, med en forfriskende og præcis syre.

Læs mere
    Grüner Veltliner - Schenkenbichl - 1 ÖTW 2017
    399
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Fed fisk
    Foie Gras
    Nordisk køkken
    Stærk krydret mad
    Sushi
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Pære

    Pære

    Asparges

    Asparges

    Hvid peber

    Hvid peber

    Flint

    Flint

    Druer
    Grüner Veltliner

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Schenkenbichl ligger i nordvestlige del af Langenlois, terrasseanlagt med en sydlig eksponering. Weszeli ejer flere parceller på denne mark, med forskellige jordbundsforhold. Den metamorfe bjergart, gnejs bidrager til vinens mineralitet, hvorimod løss – den fine lerede jordtype, bidrager til vinens cremede fedme. Den omgivende flora og fauna byder på roser, lavendler, syrener, blomsterkarse og hassel, som tiltrækker både sommerfugle, bier og egern. Også den farvestrålende hærfugl, der pryder flaskens etikette, synes at have fundet et ideelt habitat her. Druerne gærer i store temperaturregulerede ståltanke. Efter ca. to måneder omstikkes halvdelen af vinen til egefade, og begge portioner lagrer i 18 måneder, inden sammenstikning og aftapning i flaske. Grüner Veltliner - Schenkenbichl er et klasseeksempel på Davis Weszelis filosofi og terroir-tænkning. Vinen er tro mod Grüner Veltliner, fyldig, med lette pebernoter, friskbagt brød, appelsinskal, krydderurter og citronmelisse. Den byder endvidere på en bolsjeagtig frugtsødme, fulgt til dørs af en forfriskende og præcis syre. En majestætisk vin, der fortjener tre timers forudgående dekantering.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Weingut Weszeli Davis Weszeli 1_Edit.jpg
    Produceret af Weingut Weszeli
    Weszeli ligger i byen Langenlois vest for floden Kamp, og de samlede markbesiddelser, beplantede med Grüner Veltliner og Riesling, er på 30 hektar. Vingårdens historie går helt tilbage til 1679, og den var i mange år ejet af Summerer-familien. Et nyt og væsentligt kapitel blev imidlertid skrevet da Davis Weszeli overtog ejerskabet, og med sin Terrafactum-filosofi, revitaliserede den gamle vingård. Terrafactum går ud på, at den individuelle vinmarks mikroklima og biodiversitet skal komme til udtryk i hver enkelt vin – stimuleret af den omkringliggende flora og fauna. Lad det være sagt med det samme. Weszeli laver ikke vine for nybegyndere. Man fristes næsten til at kalde dem intellektuelle, men at netop hans vine er at finde blandt nogle af Europas bedste restauranter, siger noget om deres uhyre kompleksitet og deres evne til at spille op imod selv den fineste gastronomi. Hans bedste vine kan du med fordel dekantere i tre timer, men så vil du til gengæld opleve mineralske, magtfulde og versatile vine, med en enestående præcision og rang, forfriskende syre.Siden 1990'erne har vingården hverken anvendt herbicider eller pesticider, og er i dag i konversion til økologisk certificering, hvilket vil ske fra og med 2017-høsten.
    Fra <a href="/sog/?q=Kamptal">kamptal</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
    Fra kamptal området i Østrig
    Niederösterreich er Østrigs største vindistrikt. Her ligger nogle af landets berømteste vindistrikter: Kamptal, Kremstal og Wachau – områder der især er kendt for deres produktion af tørre hvidvine af høj kvalitet, fremstillet på Grüner Veltliner og Riesling. Kamptal har naturligt nok fået sit navn efter floden Kamp, der lodret deler området. Jordbundsmæssigt er er området præget af ler og løss, de siltrige finkornede sedimenter fra sidste istid, og et underliggende grundfjeld. De bedste marker ligger i 200-300 meters højde, og med varme sommerdage og kølige nætter er fundamentet for enestående, krystalklare og mineralske vine skabt.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt