Zenato Soave - Classico 2022

Italien
Italien
Veneto

Medium fyldig, tør hvidvin, med en behagelig afstemt frugt. Eftersmagen er elegant og mineralsk. Oplagt til hvid fisk eller kammuslinger.

Læs mere

Medium fyldig, tør hvidvin, med en behagelig afstemt frugt. Eftersmagen er elegant og mineralsk. Oplagt til hvid fisk eller kammuslinger.

Læs mere
  • Sustainable
Soave - Classico 2022
129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Kammusling
Mager fisk
Skaldyr
Smagsnoter
Fersken

Fersken

Honning

Honning

Mandarin

Mandarin

Merian

Merian

Havsalt

Havsalt

Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Druer
Garganega
Chardonnay

Beskrivelse

Soave regionen ligger øst for Verona, ved vejen mod Vincenza. Vinen herfra er domineret af den virile Garganega-drue, og den største udfordring for Soave har været enorme høstudbytter, med deraf følgende smagsmæssigt neutrale vine. På italiensk betyder Soave i øvrigt blid og mild. Men sådan behøver det imidlertid ikke at forholde sig, og det er da også langt fra tilfældet med Zenatos Soave, der foruden den traditionelle Garganega-drue har fået tilført 30% Chardonnay. Soave Classico fra Zenato er således en medium fyldig, tør hvidvin, med en behagelig afstemt frugt. Eftersmagen er elegant og mineralsk, hvilket utvivlsomt kan føres tilbage til Soaves kridt- og kalkholdige jorder. Oplagte ledsagere til denne vin kunne således være hvid fisk eller skaldyr som fx kammusling.
Læs hele beskrivelsen
H - Zenato - wide - 6_Edit.jpg
Produceret af Zenato
Zenatos hjerte og sjæl ligger i de smukke landskaber, der strækker sig fra San Benedetto di Lugana, ved Gardasøens sydlige ende, over mod Valpolicella i de blidt durvende bakker nord for Verona. Centralt for de i alt 75 hektarer vinmarker er Zenatos to ejendomme; Santa Cristina i Lugana, der er ideel for dyrkning af Trebbiano-druen, og Costalunga i Valpolicella, der er hjemsted for Veneto-regionens mest berømte vin, Amarone.
Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra veneto området i Italien
Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt