Litchi
Rose
Grapefrugt
Mandarin
Ingefær
Lime
Grønt æble
Honning
Jasmin
Beskrivelse
Orange is the new black
Selvom kærligheden for orangevin har været støt stigende i mere end et årti, så er det ikke en ny vinfremstillingsmetode. Faktisk har metoden eksisteret i flere tusinde år, og den har sandsynligvis sin oprindelse i Kaukasus-regionen. Orangevin har oplevet en stor renæssance som en af naturvinsbevægelsens enorme succeser, især som en fast del af storbyernes vinbarer og restauranter. Efterhånden har orangevin været på markedet så længe, at der kommer flere og flere variationer af vintypen, nogle mere udfordrende og specielle, andre mere tilgængelige og lette.
Langt fra det traditionelle Alsace
Hos Charles Frey i Alsace arbejder de to Frey-brødre, Thiébaud og Julien, efter biodynamiske principper. De elsker samtidigt at eksperimentere. Derfor forekom det helt naturligt for dem at starte produktion af orangevin. Den økologiske certificerede Macération Orange er et blend af 90 Gewürztraminer og 10% Riesling, som har fået 2 ugers skindkontakt. 70% af druerne bliver afstilket, og de resterende 30% af druerne kommer i gæringskarene som hele klaser. Det giver vinen både mere struktur, dybde og syre. Der bruges udelukkende naturgær og vinen aftappes ufiltreret.
Macération er en virkelig en flot, lettilgængelig og saftig orangevin, som selv indædte modstandere af orangevin vil falde for. Gewürztraminer-druen bidrager med en dejlig aromatisk kompleksitet med noter af blodappelsin, jasmin, abrikos og kamille. Riesling druerne sikrer en lækker opfriskende syre. Nyd vinen kold til lyse kødretter af gris eller kylling, asiatisk inspireret mad, charcuterie-brættet og cremede oste.