Patrick Uccelli 29 - Vigneti Delle Dolomiti, Pinot Grigio 2021

Italien
Italien
Vigneti delle Dolomiti
Salorno

Sjælden, læskende og utrolig kompleks orangevin fra absolut øverste hylde med sitrende syre som finale på den aromatiske vin.

Læs mere

Sjælden, læskende og utrolig kompleks orangevin fra absolut øverste hylde med sitrende syre som finale på den aromatiske vin.

Læs mere
  • Biodynamic
29 - Vigneti Delle Dolomiti, Pinot Grigio 2021
335
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Ost
Vegetariske retter
Smagsnoter
Fersken

Fersken

Citronskal

Citronskal

Honningmelon

Honningmelon

Mandel

Mandel

Grus

Grus

Knuste sten

Knuste sten

Druer

100%

Pinot Grigio

Beskrivelse

Sjælden og utrolig kompleks orangevin fra absolut øverste hylde. Patrick Uccelli vil have frisk syre til at være med til at konservere hans vine naturligt, derfor høster han ofte tidligere end andre i området og det er også gældende for hans Pinot Grigio, der kommer fra en lille parcel med gamle stokke I ca. 275 meters højde. Som altid fra denne adresse dyrket biodynamisk og udbyttet holdt nede for større intensitet. Her hersker det naturlige gær i kælderen, vinen er macereret på skindet i ca. 14 dage inden den er presset og lagret i gamle 500 liters egetræsfade i 11 måneder inden frigivelse. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Vinen har utrolig kompleks og intens aroma pakket med nuancer af moden pære, syltet citron, kamille, sæbe, vilde urter og jasmin. På tungen er vinen utrolig spændstig, let tanninsk præg fra macerationen og så slutter vinen med en for Uccelli så klassisk sitrende syre. Seriøs, kompleks og samtidig læskende orangevin, der vil være et spændende og fantastisk match til stegt eller grillet fjerkræ, gris og til et bredt udvalg af grillet fed fisk som f.eks. makrel. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og bør serveres i store Bourgogneglas ved 8-10 grader.

Læs hele beskrivelsen
H - img_0075_Edit.jpg
Produceret af Patrick Uccelli
I 1836 overtog Uccelli-familien den magiske Dornach-farm højt oppe i Dolomitterne. I dag er det Patrick Uccelli, der driver stedet med hans hustru og hele stedet er i dag biodynamisk (Demeter) certificeret. Man er selvforsynende med alt indenfor grøntsager, frugt, kød m.m., men det er vinen, der er det altoverskyggende fokus. Der er den dag i dag stadig mange af de gamle vinmarker, som man anlagde som terrasser på skråningerne i slutningen af 1800-tallet, som man dyrker. Druerne fra disse marker er nogle af de mest eftertragtede i området.
Fra <a href="/sog/?q=Vigneti delle Dolomiti">vigneti delle dolomiti</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt