Vignobles Des 2 Lunes Lunatik Vin Orange 2020

Frankrig
Frankrig
Alsace

Imødekommende og indsmigrende orangevin skabt på de aromatiske druer Gewürztraminer og Muscat. Vinen er tør, dyb og kompleks med fine grapenoter.

Læs mere

Imødekommende og indsmigrende orangevin skabt på de aromatiske druer Gewürztraminer og Muscat. Vinen er tør, dyb og kompleks med fine grapenoter.

Læs mere
  • Biodynamic
  • NatureWine
Lunatik Vin Orange 2020
299
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Ost
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Pære

Pære

Citron

Citron

Mandarin

Mandarin

Appelsinblomst

Appelsinblomst

Honning

Honning

Litchi

Litchi

Rose

Rose

Grapefrugt

Grapefrugt

Ingefær

Ingefær

Druer

90%

Muscat

10%

Gewurztraminer

Beskrivelse

Amelie og Charles Sparr har også kastet sig over produktion af orangevin. Vintypen er begyndt at få større og større udbredelse, og resultat her er en smuk og indsmigrende orangevin, der vil få selv de største tvivlere af kategorien til at spærre øjnene op. Vinen er tør, dyb og kompleks, med fine noter af grapefrugt. De to ellers så aromatiske druesorter, Gewürztraminer og Muscat, fremstår på én og samme tid både afdæmpede og imødekommende. Vinen er let drikkelig med mange anvendelsesmuligheder.

Læs hele beskrivelsen
C - Vignoble - wide -1_Edit.jpg
Produceret af Vignoble des 2 Lunes
Familievingården og de 21 ha. vinmarker omkring Wettolsheim, sydvest for Colmar, går syv generationer tilbage i tiden og drives i dag af søskendeparret Amélie og Cécile Buecher efter biodynamiske forskrifter. Søskendeparrets lidenskabelige arbejde med klassiske Alsace-druesorter som Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Muscat, Gewürztraminer og Pinot Noir, har de senere år båret frugt i form af rosende ord og internationale priser. På Millésime Bio i 2017, den internationale messe for økologiske- og biodynamiske vine, endte Vignoble des 2 Lunes helt i front med ikke færre end tre guldmedaljer og en enkelt af sølv. Vinene fra Vignoble des 2 Lunes kendetegnes af en enestående balance mellem frugt og mineralitet. Stilen synes personlig, men de er alle som en fremstillet med feminin elegance og mesterlig præcision.
Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra alsace området i Frankrig
Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt