Adegas Guimaro Finca Pombeiras 2020
Spansk vin bliver ikke meget bedre end dette! Fantastisk - og sjælden - vin fra Adegas Guimaro med præg af det ekstreme terroir og kølig, mineralsk frugt.
Læs mereSpansk vin bliver ikke meget bedre end dette! Fantastisk - og sjælden - vin fra Adegas Guimaro med præg af det ekstreme terroir og kølig, mineralsk frugt.
Læs mere

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
En af Spaniens mest sjældne og eftertragtede vine. Pombeiras er plantet for mere end 80 år siden med et ‘field blend’ præget af Mencia samt små dele med bl.a. Caíño, Sousón, Brancellao, Merenzao (Trousseau), Negreda, Garnacha Tintorera, Mouratón og endda enkelt stokke med hvide druer som f.eks. Palomino.
Gæret ved den naturlige gær i et stort gammelt egetræskar med 100% hele drueklaser og efterfølgende lagret i 10-12 måneder i to gamle 500 liters egetræsfade. Ingen filtrering eller klaring ved aftapning.
Smagenoter
Spansk vin findes ikke meget mere elegant end det her, og straks man dufter og smager Pombeiras sendes ens tanker mod de fineste marker i Côte d’Or.
Duften er pakket med bl.a. ribs, rabarber, blomme, appelsinskal, tjære, skovbund og den fineste lakrids. Første indtryk i smagen præges af det ekstreme terroir, en kølig mineralsk frugt dominerer og eftersmagen har de fineste små tanniner.
En fantastisk vin, der desværre også er yderst sjælden. Blot ca. 800 flasker bliver der tappet i et godt år.
Kontakt os for mulig allokation.
Om 2018-årgangen:
”I was completely blown away by the 2018 Finca Pombeiras, the most elegant and ethereal vintage for this wine, which always has a lighter color and a more floral and perfumed personality. In 2018, it's really open and expressive, but at the same time, it has a wild side that's exuberant, primal and a little raw, with a sensation of authenticity that is hard to describe. The wine opens up spectacularly in the glass, unfurling layers and layers of aromas and textures, a wine in motion, with lots of energy and light. This has to be the finest Pombeiras to date. And not only that, I think this is the finest wine ever produced at Guímaro. Bravo! This is more Burgundy, and Capeliños is more Rhône. 98/100” – The Wine Advocate, Parker
