Au Bon Climat Pinot Noir 2022
USA
Californien
Santa Barbara County
Vinhusets Pinot Noir visitkort med kompleks aroma. I smagen ledes tankerne mod Cote de Beaune, hvor den fineste røde frugt kombineres med et let jordet terroir-præg.
Læs mereVinhusets Pinot Noir visitkort med kompleks aroma. I smagen ledes tankerne mod Cote de Beaune, hvor den fineste røde frugt kombineres med et let jordet terroir-præg.
Læs mere
349
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Druer
Pinot Noir
Beskrivelse
Pinot Noir-visitkortet fra Au Bon Climat er en vin, der for alvor viser, hvad Santa Barbara kan med Pinot Noir. Vinen er et blend fra nogle af områdets fineste marker – Bien Nacido, Sierra Madre, Rancho Vinedo, Los Alamos og ikke mindst deres egen Le Bon Climat vineyard. Efter gæring er vinen lagret 11 måneder i hovedsageligt et til to år gamle franske egetræsfade. Det fantastiske ved Au Bon Climats vine er, at de på trods af den kraftige inspiration fra Bourgogne, stadig har et tydeligt californisk præg over sig. De har lige en smule mere sol i smagen end klassisk Bourgogne. Allerede her på Au Bon Climats basis Pinot Noir får man en kompleks aroma med en nuancerigdom, man sjældent finder i californisk Pinot Noir – skovbund og svampe. Samtidig er duften pakket med bl.a. de fineste lyse røde bær, hyben, lakrids og let fadkrydderi. I smagen ledes tankerne mod Cote de Beaune, hvor den fineste røde frugt kombineres med et let jordet terroir-præg. Fornemt match til f.eks. grillet eller stegt kylling med svampe, fjerkræ generelt, svinekød eller serveret let afkølet til stegt fisk med svampe og urter. Bør serveres ved 13-14 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 15 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Au Bon Climat
Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.