Au Bon Climat Pinot Noir - Isabelle - Magnum 2018

USA
USA
Californien

Isabelle anses som en af vinhusets fineste Pinot Noir-vine. Vinens aroma leder tankerne mod Grand Cru Bourgogne. Smagen er silkeblød.

Læs mere

Isabelle anses som en af vinhusets fineste Pinot Noir-vine. Vinens aroma leder tankerne mod Grand Cru Bourgogne. Smagen er silkeblød.

Læs mere
  Pinot Noir - Isabelle - Magnum 2018
  1.195
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  En af Californiens mest legendariske vine. Jim Clendenden skabte Isabelle i 1995, året efter hans datter Isabelle kom til verden i 1994. Indtil da var alle Au Bon Climat Pinot Noir-vine fra forskellige Single Vineyards, men med Isabelle tog Jim Clendenden nogle af de bedste fade fra fem-seks forskellige marker og blandede for første gang denne vin, som af mange anses for Au Bon Climats fineste. Efter gæring med ca. 15 % ’whole cluster’ er vinen lagret 24 måneder i nye franske egetræsfade fra François Frères, Ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Isabelle Pinot Noir har en aroma, der sender ens tanker mod Grand Cru Bourgogne. Her er en utrolig dybde i frugten og som med de fineste Grand Cru’er i Bourgogne, så er man her ikke i tvivl om, at vinen er lagret på de bedste fade, der kan købes for penge. Samtidig byder aromaen ind med nuancer af bl.a. tørrede blomster, tranebær, skovbær, muldjord og lys tobak. Smagen er silkeblød og frugten har et krydret element i stil med Vosne-Romanée. Fornemt match til f.eks. grillet eller stegt lam, barbecue, mørkt fjerkræ med svampe eller hvis man søger en elegant vin til sin rib-eye fra grillen. Bør serveres ved 13-14 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 25 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
  Produceret af Au Bon Climat
  Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt