Barolo - Magnum 2015

Italien
Italien
Piemonte
Barolo
 • Wine Spectator
  2013
  90 Point

Super raffineret Barolo fra italiensk topdistrikt. Enestående i smagen, hvor kirsebær, trøffel og blomme balanceres af fin tannin og blød fylde.

Læs mere
 • Wine Spectator
  2013
  90 Point

Super raffineret Barolo fra italiensk topdistrikt. Enestående i smagen, hvor kirsebær, trøffel og blomme balanceres af fin tannin og blød fylde.

Læs mere
 • Sustainable
Barolo - Magnum 2015
835
kr. /stk
Passer godt til
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Rose

Rose

Læder

Læder

Anis

Anis

Ler

Ler

Blomme

Blomme

Hindbær

Hindbær

Druer
Nebbiolo

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Nebbiolo-druerne til Terlo Ravera er dyrket ved byen i Novello i den sydlige del af Barolo. Vinmarken har tilhørt Abbona-familien i mange år og vinstokkene er mellem 25 og 40 år gamle og den alder er optimal til at dyrke gode druer med megen karakter. Marken ligger i et mildt ”mikroklima” i 400 meters højde og vinstokkene vender mod syd og får maksimalt lys. Druerne håndhøstes medio oktober og gæringen sker i temperaturstyrede ståltanke og der på lægges vinen på små 225 liters fade i 12 måneder. Her hviler den i 18 måneder på 3.000 liter træfade (Botti di rovere) for at blive afrundet inden aftapningen. Med Terlo Ravero tager Marziano Abbona det bedste fra ”modernisterne” og ”traditionalisterne” og skaber en stor Barolo-vin. Farven er intens kirsebærrød, i bouqueten findes blomme, lakrids og violer. Smagen er enestående – blød og samtidig fyldig med en fin tannin der matcher vinens frugt af kirsebær, trøffel og blomme smagsnuancer.
Læs hele beskrivelsen
H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
Produceret af Marziano Abbona
Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra piemonte området i Italien
Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt