Brovia Barbera d'Alba - Ciaböt del Fi 2020

Italien
Italien
Piemonte
 • Din Vin Guide
  2020
  2020
  93 Point

Kompleks vin med modne røde bær og blommer, samt delikate nuancer af krydderier og tobak. Vinen tæmmes af ranke og forfriskende tanniner, fulgt til dørs af en befriende mineralitet.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2020
  2020
  93 Point

Kompleks vin med modne røde bær og blommer, samt delikate nuancer af krydderier og tobak. Vinen tæmmes af ranke og forfriskende tanniner, fulgt til dørs af en befriende mineralitet.

Læs mere
  Barbera d'Alba - Ciaböt del Fi 2020
  385
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Lakrids

  Lakrids

  Brombær

  Brombær

  Urter

  Urter

  Blåbær

  Blåbær

  Druer
  Barbera

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Brovias Ciaböt del Fi er husets delvist fadlagrede Barbera. Druerne hentes på Brovias berømte cru-marker Brea og Gianetto i Serralunga d'Alba, hvor jordbundsforholdene overvejende består af kalk og ler. Det samlede beplantningsareal er på ca. 0,6 ha, og vinstokkene blev beplantet mellem 1998 og 2003. Druerne høstes i hånden - typisk i slutningen af sept. eller i starten af okt. Herefter presses de og gærer i temperaturregulerede tanke i 8-14 dage ved 25-29 grader. Herefter lagrer vinen i 15 til 18 måneder i en blanding af store egefade og rustfri ståltanke, og aftappes herefter uden nogen former for filtrering.I modsætning til Sori del Drago, der er Brovias let drikkelige Barbera, er Ciaböt del Fi anderledes kompleks og velpolstret. Farven er mørk, og duften vidunderligt kompleks med modne røde bær og blommer, samt delikate nuancer af krydderier og tobak. Disse elementer går igen i smagen, der har tyngde og længe uden på nogen måde at være overgjort. Vinen tæmmes af ranke og forfriskende tanniner, fulgt til dørs af en befriende mineralitet. En yderst seriøs Barbera, der vil vokse i kompleksitet med alderen.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Brovia - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Brovia
  Den familieejede Brovia-ejendom blev etableret i 1863 i Castiglione Falletto, men de var først fra 1953 at man begyndte at sælge Barolo på flaske under eget navn. Vingårdens nutidige, respektindgydende renommé begynder dog først fra slutningen af 1980’erne, da Giacinto Brovias to døtre; Cristina og Elena, indgår i familiefortagenet på fuld tid, og videreudvikler de stolte traditioner – i dag sammen med Elenas mand, Àlex Sanchez. Spørgsmålet omkring hvorvidt en producent er traditionalist eller modernist, og måske navnlig væsensforskellene heri, er i dag så småt ved at være udvaskede til fordel for et mindset, der stræber efter at udtrykke essensen af den enkelte mark; en terroir-tankegang som den vi kender fra Bourgogne. Vist har barriques fundet plads på tværs af Barolos mange producenter, men hos Brovia fastholder man forsat brugen af store fade, da små fade ifølge Àlex blot vil risikere at sløre den enkelte vins ophav og typicitet. I manges ører vil denne tilgang kategorisere Brovia som traditionalist. Men hvorom alting er, så synes kodeordene for Brovias vine at være elegance, kompleksitet og præcision. Alle som én er vinene herfra overordentligt vellavede og helt igennem uimodståelige, båret oppe af en helt unik professionalisme fra teamet bag.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt