Brovia Barolo - Rocche di Castiglione 2020
Italien
Piemonte
Barolo
I duften finder man violer, blommer og mørke kirsebær, bagekrydderier, skovbund og mynte. Elementerne går på fornem vis igen i smagen, der synes at blive ved med at vokse, med en diskret charme og en nærmest vibrerende nerve.
Læs mereI duften finder man violer, blommer og mørke kirsebær, bagekrydderier, skovbund og mynte. Elementerne går på fornem vis igen i smagen, der synes at blive ved med at vokse, med en diskret charme og en nærmest vibrerende nerve.
Læs mereMængde
pris
pris

Pris ved 3 stk.
Mængdepris
Før 1.195 kr.
895
kr. /stk
Spar i alt 900 kr.
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter

Kirsebær

Rose

Læder

Anis

Ler

Blomme

Hindbær
Druer
Nebbiolo

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Den legendariske Rocche cru-mark strækker sig i en lang tange syd for Castiglione Falletto, og generelt betragtet viser marken Barolos mere feminine side. Brovias besiddelser på 1,5 ha ligger i 350 meters højde med en syd/øst vendt eksponering. Nebbiolo-vinstokkene blev beplantet i 1966, og den årlige gennemsnitsproduktion ligger typisk under 5.500 flasker.Druerne håndhøstes typisk i midten af okt. De macererer og gærer i cementtanke ved 25-29 grader i 20-25 dage, og lagrer i 2-3 år i store franske eller slavonske egefade på 30 eller 40 hl. Aftapningen sker helt uden filtrering. For Rocche handler det overvejende om charme, fokus og stilfuldhed, frem for muskuløs maskulinitet. Den er formentlig den mest burgundiske af Brovias cru’er, og besidder da også en raffineret struktur som disse. I duften finder man violer, blommer og mørke kirsebær, bagekrydderier, skovbund og mynte. Elementerne går på fornem vis igen i smagen, der synes at blive ved med at vokse, med en diskret charme og en nærmest vibrerende nerve. Giv vinen tid i glasset, og bliv rigeligt belønnet.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Brovia
Den familieejede Brovia-ejendom blev etableret i 1863 i Castiglione Falletto, men de var først fra 1953 at man begyndte at sælge Barolo på flaske under eget navn. Vingårdens nutidige, respektindgydende renommé begynder dog først fra slutningen af 1980’erne, da Giacinto Brovias to døtre; Cristina og Elena, indgår i familiefortagenet på fuld tid, og videreudvikler de stolte traditioner – i dag sammen med Elenas mand, Àlex Sanchez. Spørgsmålet omkring hvorvidt en producent er traditionalist eller modernist, og måske navnlig væsensforskellene heri, er i dag så småt ved at være udvaskede til fordel for et mindset, der stræber efter at udtrykke essensen af den enkelte mark; en terroir-tankegang som den vi kender fra Bourgogne.
Vist har barriques fundet plads på tværs af Barolos mange producenter, men hos Brovia fastholder man forsat brugen af store fade, da små fade ifølge Àlex blot vil risikere at sløre den enkelte vins ophav og typicitet. I manges ører vil denne tilgang kategorisere Brovia som traditionalist. Men hvorom alting er, så synes kodeordene for Brovias vine at være elegance, kompleksitet og præcision. Alle som én er vinene herfra overordentligt vellavede og helt igennem uimodståelige, båret oppe af en helt unik professionalisme fra teamet bag.

Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.