Rødvin

Med en rødvin fra Kjær & Sommerfeldt er du altid sikker på, at den er nøje udvalgt og kvaliteten er i top. Vi har haft høje standarder siden 1875 og samarbejder med mange af verdens mest anerkendte vinhuse. På denne side finder du vores stioe udvalg af rødvine fra hele verden.

Rødvin

Rødvin

Med en rødvin fra Kjær & Sommerfeldt er du altid sikker på, at den er nøje udvalgt og kvaliteten er i top. Vi har haft høje standarder siden 1875 og samarbejder med mange af verdens mest anerkendte vinhuse. På denne side finder du vores stioe udvalg af rødvine fra hele verden.

Se filtre
1
Mest populære
Luk Filtre
Type
Land
Drue
Zinfandel
1
Passer til
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

kr.
kr.

(3)

(1)

Årgang
Rating
Region
Distrikt
Vinhus
Prop
Se alle filtre
Nulstil filtre
Mest populære
Nulstil filtre
    Mængde
    pris
    (B)Old Vine Zinfandel 2021
    Brazin
    USA
    USA
    Californien
    Lodi

    Amerikansk Zinfandel, når den er flottest! Mørk farve og intens næse af krydderier og kaffe. I smagen fornemmes blommer, chokolade og vanilje.

    Læs mere
    • AOV.DK
      2020
      2020
    • Gastromand
      2020
      2020
      ♥♥♥♥♥
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 195 kr.

    139
    kr. /stk
    Spar i alt 336 kr.
    Se flere priser
      Spar 40%
      Zinfandel, California 2020
      Eclipse
      USA
      USA
      Californien

      Fuldmoden, koncentreret og dyb. Eclipse er indbegrebet af den legendariske, amerikanske rødvin, Zinfandel. En imponerende Zinfandel-testvinder, der høster høje ratings igen og igen.

      Læs mere
      • VinAvisen
        2020
        2020
      • Gastromand
        2019
        2019
        Bedst til prisen

      Før 149 kr.

      89
      kr. /stk
        Spar 34%
        Zinfandel 2022
        Lux
        USA
        USA
        Californien

        Saftig, silkeblød og fyldig rødvin - et veloplagt eksempel på den amerikanske Zinfandel. Her får du den populære rødvin i en stil, der viser druen fra sin imødekommende og lyse side med sødlige undertoner og fuldmodne bær.

        Læs mere
        • VinAvisen
          2019
          2019
        • VinAvisen
          2018
          2018

        Før 89 kr.

        59
        kr. /stk
          Director's Cut - Zinfandel - Dry Creek Valley 2021
          Francis Ford Coppola Winery
          USA
          USA
          Californien
          Sonoma County

          Zinfandel i verdensklasse! Mørk og rig med intense aromaer af krydderier og kaffe, samt en fyldig smag af modne blommer, chokolade og vanilje.

          Læs mere
          279
          kr. /stk
            Spar 27%
            Diamond Collection - Zinfandel 2022
            Francis Ford Coppola Winery
            USA
            USA
            Californien

            En kvalitets Zinfandel fra øverste hylde, og alt hvad du kan ønske dig i en Zinfandel fra det solbeskinnede Californien. Coppolas ultimative Zinfandel er saftig og blød med en fremragende intensitet og balance.

            Læs mere
            • VinAvisen
              2021
              2021

            Før 219 kr.

            159
            kr. /stk
              Zinfandel 2021
              Stone Peak
              USA
              USA
              Californien

              Blød, fyldig, rund og klassisk Zinfandel. Fin aroma af brombær og blomme med skønne nuancer af hindbær, anis og peber.

              Læs mere
              119
              kr. /stk
                Zinfandel 2021
                Zingled Out
                USA
                USA
                Californien
                Lodi

                Indbydende, fyldig og frugtrig med noter af chokolade og vanille. Masser af power, frugt og fylde!

                169
                kr. /stk
                  Zinfandel - Old Vine 2019
                  Ink
                  USA
                  USA
                  Californien

                  Black Ink er en velstruktureret og fløjlsblød rødvin, der byder på saftige frugtnoter, velintegrerede fadnoter og flot fylde.

                  Læs mere
                  149
                  kr. /stk

                  Vin og især rødvinen har fulgt os hele vejen fra de tidligste tider og op gennem hele udviklingen af den moderne civilisation lige fra de tidligste og mest primitive civilisationer og op til i dag – og vil sikkert vedblive med at spille en stor rolle langt ud i fremtiden.

                  Faktisk er vinen en ældre følgesvend end skriftsproget. Så selv om moderne vinhistorikere mener, at de første vine blev fremstillet i Kina omkring 7.000 år før vores tidsregnings begyndelse, har vi ingen skriftlige kilder som omtaler det eller kan finde fysiske spor efter vinens begyndelse.

                  Civilisation og rødvin har fulgt hinanden hånd i hånd

                  Faktisk skal vi omkring 1.000 år længere frem, før vi finder de første fysiske spor efter vinproduktion i Georgien i Kaukasus. Så tidligt som 4.000 år før Kristi, har arkæologer fundet spor efter mere systematisk vinproduktion i en hule i Armenien. Her fandt arkæologerne beholdere, krukker og kopper, som var brugt til at opbevare vinen i under gæringsprocessen og til at smage vinen til med.

                  I Biblen finder vi nogle af de første skriftlige omtaler af vin i Mosesbøgerne og i de civilisationer, som opstår omkring Middelhavet og det nære østen har vinen haft en central rolle for både religiøse og officielle handlinger. Vin blev drukket af både grækerne og romerne.

                  Romerne tog vinen med sig ud i Europa

                  Romerne opfandt vintønden, så de nemmere kunne tage forsvarlige mængder vin med sig, når de slog sig ned som herskere rundt omkring i Europa. Det var sådan vinen bredte sig ud i de europæiske lande og sådan de første vinstokke blev plantet i de vindistrikter, som vi har i dag i både Frankrig, Spanien og Tyskland. For når romerne havde været i landet et stykke tid, var det nemmere at producere vinen lokalt, end at skulle transportere den op fra Rom.

                  Senere overtog kirken og de kristne munkeordner vinproduktionen og op gennem middelalderen var vinen tæt knyttet til klostrene i mange af vore dages vinområder. Herfra blev den solgt til de lokale som en indtægtskilde for klosteret og raffineret på forskelligvis, for at indgå i behandlingen af syge med videre.

                  Vindruen – kilden til den gode rødvin

                  Centralt for produktionen af rødvin er naturligvis vindruen. Det er vindruen og det miks af druesorter, som vinen produceres af, der giver vinen smag, konsistens og karakteristika. Det fantastiske er, at vindruen tager smag af den jord, den dyrkes i og det klima, den gror i. Kalk- eller flintlag i undergrunden giver helt andre smage i druen end fede, muldholdige jorde. Samtidig giver et koldt klima en mere tør og enkelt smag, mens et varmt klima fremmer frugtsmagen og sødmen.

                  Den rødvin som skabes af de forskellige druer opdeles i tre grupper efter farve, konsistens og fylde: Lette, mellemfyldige og fyldige rødvine. Noget populært forklaret svarer det nærmest til opdelingen af mælk i skummet, let- og sødmælk.

                  Til hver type af rødvin anvendes der forskellige druesorter – selv om der sagtens kan være ”overløbere” mellem de forskellige rødvinstyper. Der er ingen regler uden undtagelser – og sådan er det også i vinens verden.

                  Druer til de lette rødvine

                  Rødvin produceres primært af blå vindruer, selv om enkelte rødvine faktisk også indeholder grønne druer i det druemiks, som vinen produceres af. De lysere, lette rødvine som er næsten gennemsigtige i farven, produceres oftest af Gamay- og Pinot Noir.

                  Her er Pinot Noir blandt de lyseste og letteste druer. Den er kendt for sin syrlighed og aromatiske smagsnuancer og kan smagsmæssigt variere i smagen fra noget hen i retning af tranebær dyrket i køligere klimaer og til en mere mørk, blommeagtig smag, når druen er vokset op i et varmt klima.

                  Gamay er en oftest anvendt drue i de lettere, røde Beaujolais-vine. Den svinger i smagen fra i retning af det ribs-agtige dyrket i et koldt klima og over mod hindbær eller Boysenbær, når druen har fået lov at vokse i varmen.

                  Druer til de mellemfyldige rødvine

                  Den største gruppe af rødvine er de såkaldte mellemfyldige rødvine, som også går under navnet ”madvine”. De produceres af druesorter som Zinfandel, Grenache, Merlot, Cabernet Franc og mange, mange flere.

                  Mest kendt herhjemme er nok Merlot, der spiller en vigtig rolle i vine fra Bordeaux, lige som den oftest også er den bærende komponent i vine fra ”nye vinlande” som USA, Chile og Australien. Også italienske vine anvender druen.

                  Grenache er måske ikke nær så kendt, men indgår også som en vigtig komponent i mange mellemfyldige rødvine. Her er der særlig stor forskel på smagen, alt efter hvor i verden druen er dyrket. Således har den smagnoter af hindbær og kryddernelliker i vine med stor frugtsmag og høj alkoholprocent fra Spanien, Australien og USA, mens den har en mere jordbæragtig og krydret smag i lysere rødvine fra Frankrig og Italien.

                  En endnu større varians i smagen har Cabernet Franc. Den kan have en smag hen i retning af rød peber i vine fra Loire i Frankrig, mens den virker mere læderagtig i smagen i italienske vine og har en mere jordbæragtig smag i vine fra Lodi-området i Californien.

                  Zinfandel er den samme drue som Primitivo, der spiller en vigtig rolle i rødvine fra Puglia-provinsen i det sydlige Italien. Den findes også i Croatien, hvor den kaldes for Tribidrag. Druen indgår både i de såkaldte madvine, samt i mange af de mere kraftige, oftest mørkere røde vine.

                  Druer til de mørke, fyldige rødvine

                  Det bringer os videre til de mørkere, fyldigere og oftest mere alkoholrige rødvine. De har et højt indhold af garvesyre, en nærmest rubinrød farve på grund af det høje indhold af anthocyanin og er rig på frugtsmag. Her er de kendteste druer nok Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah og Nebbiolo.

                  Førstnævnte er opstået som en naturlig krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc og optræder første gang i Bourdeaux-området i midten af 1600-tallet. Siden har den bredt sig til hele verden og er i dag den mest plantede vindrue overhovedet. De mest udbredte smagsnoter i Cabernet Sauvignon er modne kirsebær, solbær, rød peber, nelliker og andre bagekrydderier.

                  Lige som andre druer varierer Cabernet Sauvignon dog også fra en mere mørk frugtsmag med noter af peber og kakao i californiske, argentinske, sydafrikanske, spanske og italienske vine og til en mere kirsebæragtig smag med noter af mint og grønne peberkorn i vine fra Bordeaux, Chile, Norditalien og de nordlige vindistrikter i USA.

                  Malbec stammer oprindeligt fra den sydvestlige del af Frankrig i området omkring Cahors, hvor ingen rigtig tog notits af druen. Det store gennembrud fik druen først, da den kom til Argentina, der i dag producerer omkring ¾ af alle de vine i verden, som anvender Malbec.

                  Når det kommer til argentinske Malbec, kan det betale sig at gå efter vine, der er dyrket i højden. De har et større indhold af syre og garvesyre og en mere blomsteragtig og krydret smag. Vælger du derimod en vin fra området omkring Cahors, får du en vin med mere ribs- eller solbæragtig smag, samt spor af røg og lakrids.

                  Nebbiolo er druen i nogle af Italiens mest berømte Barolo vine og Barbaresco vine. De ligner de lette rødvine i farven, men er mere fyldige på grund af det høje indhold af garvesyre. Vine af Nebbiolo bliver bedre med alderen, hvor de udvikler smagsnoter af figner og mere læderagtige nuancer. Ud over Barolo og Barbaresco udgør druen også en stor procentdel af de fleste vine fra Piemonte og Lombardiet. De bedste årgange har oftest betegnelsen ”Langhe Nebbiolo” på etiketten.

                  Syrah-druen er næsten lige så udbredt som Cabernet Sauvignon. Den byder på en meget mørk frugtsmag med lavt indhold af garvesyre og en sofistikeret eftersmag. Syrah-druen gemmer også på et bredt udvalg af smagsnoter, der inkluderer blåbær, blomme, mælkechokolade, tobak og grønne peberkorn.

                  Igen afhænger det meget af, hvor druen har vokset. Således er smagen af mørke bær og sød tobak fremhærskende i californiske, sydaustralske, spanske og argentinske Syrah-vine. Til gengæld er vi ovre i det mere blomme- eller olivenagtige med noter af grønne peberkorn, når det drejer sig om Syrah-vine fra Rhône-distriktet i Frankrig, samt de chilenske og nordaustralske vindistrikter.

                  Hvilken rødvin er du til?

                  Som du kan se, er der stor forskel på, hvordan rødvin smager. Det afhænger helt af drueblandingen og hvor druerne har groet. Hver især har vi vores favoritter. Men vi håber, at ovenstående har givet dig inspiration til at prøve nogle andre druetyper og rødvinstyper, end dem du plejer.

                  Husk: Det er altid en god ide at købe 2 flasker af en ny rødvin, som du aldrig har prøvet før. Så har du altid en flaske tilbage, du kan glæde dig til, hvis den nye vin falder i din smag. Omvendt skal du kun igennem en flaske til eller har en gavevin klar, hvis den ny rødvin måske ikke lige var den slags, du synes bedst om.

                  Uanset hvilken rødvin du er til eller hvad du har lyst til at prøve af alverdens rødvin. Så finder du den her hos Kjær & Sommerfeldt. Så rul op til toppen af siden igen og gå på opdagelse i de bedste rødvine fra hele verden.

                  Passion for mennesker og vin siden 1875

                  Fri fragt ved
                  køb over 500 kr.

                  Dag-til-dag levering
                  ved køb før kl. 13

                  Kongelig
                  Hofleverandør

                  Passion for vin
                  siden 1875

                  Afhentning i Kbh,
                  Aarhus & Odense

                  Afhent gratis din
                  ordre lokalt