Can Majoral Gorgollassa 2019
Spanien
Pla i Llevant Mallorca
Utrolig saftig og indbydende vin med subtile aromaer af kirsebær, jordbær, violer samt afbalancerede tanniner og en raffineret eftersmag.
Læs mereUtrolig saftig og indbydende vin med subtile aromaer af kirsebær, jordbær, violer samt afbalancerede tanniner og en raffineret eftersmag.
Læs mereSpar 62%

Før 259 kr.
99
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Kalv
Lam
Okse
Smagsnoter

Solbær

Sort peber

Chokolade

Tobak

Stegt kød

Kaffe
Druer
Gorgollassa

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Gorgollassa er en af vinverdenens absolutte sjældenheder. Den nyligt genopståede sort fra Mallorca menes at være en naturlig krydsning mellem Monastrell og den nordafrikanske hvidvinsdrue Hebén. Gorgollassa var faktisk så udrydningstruet, at der i 1998 blot eksisterede sølle fire vinstokke. En genbeplantning af 200 vinstokke, og siden yderligere 1.800 vinstokke i år 2000, fik stødt revitaliseret bestanden. Sorten fik dog først sin officielle godkendelse i 2011, og de samlede beplantningsarealer skønnes i dag at være omkring fire hektar. En lille del af disse vinstokke dyrkes økologisk af Can Majoral.
Høsten begynder typisk i slutningen af august. Druerne macerer og gærer i ca. to uger ved 25 grader i rustfri ståltanke med blide, daglige overpumpninger. Efter den malolaktiske gæring lagrer vinen i ni måneder i franske egefade på 500 liter. Vinen koldstabiliseres ikke i forbindelse med aftapningen, hvorfor vinsten kan forekomme.
Can Marorals Gorgollassa er lys, kirsebærfarvet med sarte violette reflekser. Duften er subtil med florale noter foruden kirsebær, jordbær, violer. Desuden et let ristet strejf, der påminder om opholdet i egefade. Elementerne går igen i smagen, der er indbydende og saftig. Vinens afbalancerede tanniner og raffinerede eftersmag muliggør en servering til retter, hvor du normalt ville tænke Bourgogne. Den årlige produktion ligger på omkring 2.500 flasker.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Can Majoral
Can Majoral er en lille og særpræget vingård, drevet af familien Olivier, med datteren Mireia i front som chefønolog. Can Majoral blev grundlagt i 1979, og projektet blev startet ud fra en overbevisning om, at der på Mallorca kunne produceres kvalitetsvine af høj, international klasse, som burde kunne finde vej til et internationalt publikum. Både vinmarker og vingård ligger i Algaida, 20 km øst for Palma, under certificeringen Pla i Llevant – der er den ene af øens i alt to D.O’er, og som favner 359 ha marker og 14 vingårde. Familiens vingård er blevet udbygget over tiden, i takt med at hobbyen og eventyret udviklede sig til et regulært kommercielt foretagende, men siden den spæde begyndelse har dyrkningen af de 17 ha. vinmarker, fordelt på to besiddelser, været økologisk.

Fra pla i llevant mallorca området i Spanien
Mallorca er en del af øgruppen Balearerne, der ligger i den nordvestlige del af Middelhavet, i nogenlunde lige linje øst for Valencia. Takket være romernes ekspansionslyst og naturlige tørst efter vin, har der siden år 121 f.Kr. været dyrket vin på Mallorca. Disse vine blev af Plinius den Ældre sammenlignet med det bedste fra Italien.
I dansk henseende har øen været kendt og berygtet siden slutningen af 1950’erne, hvor masseturismen – anført af Simon Spies, fik gjort Mallorca til danskernes foretrukne ferieparadis, med grisefester, vin ad libitum og løssluppenhed i overmål. Sikkert af samme årsag har man sjældent sagt kvalitetsvin og Mallorca i samme sætning. Men det er imidlertid både en snæversynet opfattelse og en stor misforståelse, der blot vil frarøve den vininteresserede opdagelsen af sjældne og enestående druesorter, og deraf følgende enestående vine