Can Majoral Na Fiola 2017
Spanien
Pla i Llevant Mallorca
Fyldig og intens, og yderst velafbalanceret indsmigrende vin. I både duft og smag er der intense påmindelser om røde frugter og bær, understøttet af ristede toner.
Læs mereFyldig og intens, og yderst velafbalanceret indsmigrende vin. I både duft og smag er der intense påmindelser om røde frugter og bær, understøttet af ristede toner.
Læs mere
179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter

Jordbær

Hindbær

Skovbær

Sort peber

Fersken

Kirsebær

Figen

Cedertræ

Tobak

Solbær

Krydderier

Grafit
Druer
Callet
Tempranillo
Cabernet Sauvignon
Merlot
Syrah

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Na Fiola er identisk med den vin, der tidligere gik under det mindre mundrette navn Butibalausí. Det er fristende at se navneændringen, som et ønske om udbredelse ud over Spaniens grænser. Ikke mindst set i lyset af, at vinen fik sølvmedalje på den internationale, økologiske vinmesse - Millésime Bio i 2017. Vinen er fremstillet på de lokale druer Callet og Mantonegro, med assistance fra kendte druer som Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Druerne macererer og gærer separat i 10-18 dage, ved 25 grader i rustfri ståltanke. Herefter sammenstikkes vinen, og lagrer i ni måneder i en blanding af franske og amerikanske egefade af 225 liter. Na Fiola er fyldig og intens, men samtidig yderst velafbalanceret og indsmigrende. I både duft og smag er der intense påmindelser om røde frugter og bær, understøttet af ristede toner fra opholdet på egefade. Alt sammen er på fineste vis holdt på plads, af en nærmest forfriskende tannin. Na Fiola er en alsidig vin, der vil gå glimrende i spænd med de fleste smagfulde kødretter.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Can Majoral
Can Majoral er en lille og særpræget vingård, drevet af familien Olivier, med datteren Mireia i front som chefønolog. Can Majoral blev grundlagt i 1979, og projektet blev startet ud fra en overbevisning om, at der på Mallorca kunne produceres kvalitetsvine af høj, international klasse, som burde kunne finde vej til et internationalt publikum. Både vinmarker og vingård ligger i Algaida, 20 km øst for Palma, under certificeringen Pla i Llevant – der er den ene af øens i alt to D.O’er, og som favner 359 ha marker og 14 vingårde. Familiens vingård er blevet udbygget over tiden, i takt med at hobbyen og eventyret udviklede sig til et regulært kommercielt foretagende, men siden den spæde begyndelse har dyrkningen af de 17 ha. vinmarker, fordelt på to besiddelser, været økologisk.

Fra pla i llevant mallorca området i Spanien
Mallorca er en del af øgruppen Balearerne, der ligger i den nordvestlige del af Middelhavet, i nogenlunde lige linje øst for Valencia. Takket være romernes ekspansionslyst og naturlige tørst efter vin, har der siden år 121 f.Kr. været dyrket vin på Mallorca. Disse vine blev af Plinius den Ældre sammenlignet med det bedste fra Italien.
I dansk henseende har øen været kendt og berygtet siden slutningen af 1950’erne, hvor masseturismen – anført af Simon Spies, fik gjort Mallorca til danskernes foretrukne ferieparadis, med grisefester, vin ad libitum og løssluppenhed i overmål. Sikkert af samme årsag har man sjældent sagt kvalitetsvin og Mallorca i samme sætning. Men det er imidlertid både en snæversynet opfattelse og en stor misforståelse, der blot vil frarøve den vininteresserede opdagelsen af sjældne og enestående druesorter, og deraf følgende enestående vine