Can Majoral Na Fiola 2017

Spanien
Spanien
Pla i Llevant Mallorca
 • Flaskehalsen
  2017
  2017
  90 Point
 • Millésime Bio
  2014
  2014
  Sølv

Fyldig og intens, og yderst velafbalanceret indsmigrende vin. I både duft og smag er der intense påmindelser om røde frugter og bær, understøttet af ristede toner.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2017
  2017
  90 Point
 • Millésime Bio
  2014
  2014
  Sølv

Fyldig og intens, og yderst velafbalanceret indsmigrende vin. I både duft og smag er der intense påmindelser om røde frugter og bær, understøttet af ristede toner.

Læs mere
 • Ecological
Na Fiola 2017
179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter
Jordbær

Jordbær

Hindbær

Hindbær

Skovbær

Skovbær

Sort peber

Sort peber

Fersken

Fersken

Kirsebær

Kirsebær

Figen

Figen

Cedertræ

Cedertræ

Tobak

Tobak

Solbær

Solbær

Krydderier

Krydderier

Grafit

Grafit

Druer
Callet
Tempranillo
Cabernet Sauvignon
Merlot
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Na Fiola er identisk med den vin, der tidligere gik under det mindre mundrette navn Butibalausí. Det er fristende at se navneændringen, som et ønske om udbredelse ud over Spaniens grænser. Ikke mindst set i lyset af, at vinen fik sølvmedalje på den internationale, økologiske vinmesse - Millésime Bio i 2017. Vinen er fremstillet på de lokale druer Callet og Mantonegro, med assistance fra kendte druer som Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Druerne macererer og gærer separat i 10-18 dage, ved 25 grader i rustfri ståltanke. Herefter sammenstikkes vinen, og lagrer i ni måneder i en blanding af franske og amerikanske egefade af 225 liter. Na Fiola er fyldig og intens, men samtidig yderst velafbalanceret og indsmigrende. I både duft og smag er der intense påmindelser om røde frugter og bær, understøttet af ristede toner fra opholdet på egefade. Alt sammen er på fineste vis holdt på plads, af en nærmest forfriskende tannin. Na Fiola er en alsidig vin, der vil gå glimrende i spænd med de fleste smagfulde kødretter.
Læs hele beskrivelsen
H - Can_Majolral - Wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Can Majoral
Can Majoral er en lille og særpræget vingård, drevet af familien Olivier, med datteren Mireia i front som chefønolog. Can Majoral blev grundlagt i 1979, og projektet blev startet ud fra en overbevisning om, at der på Mallorca kunne produceres kvalitetsvine af høj, international klasse, som burde kunne finde vej til et internationalt publikum. Både vinmarker og vingård ligger i Algaida, 20 km øst for Palma, under certificeringen Pla i Llevant – der er den ene af øens i alt to D.O’er, og som favner 359 ha marker og 14 vingårde. Familiens vingård er blevet udbygget over tiden, i takt med at hobbyen og eventyret udviklede sig til et regulært kommercielt foretagende, men siden den spæde begyndelse har dyrkningen af de 17 ha. vinmarker, fordelt på to besiddelser, været økologisk.
Fra <a href="/sog/?q=Pla i Llevant Mallorca">pla i llevant mallorca</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Mallorca er en del af øgruppen Balearerne, der ligger i den nordvestlige del af Middelhavet, i nogenlunde lige linje øst for Valencia. Takket være romernes ekspansionslyst og naturlige tørst efter vin, har der siden år 121 f.Kr. været dyrket vin på Mallorca. Disse vine blev af Plinius den Ældre sammenlignet med det bedste fra Italien. I dansk henseende har øen været kendt og berygtet siden slutningen af 1950’erne, hvor masseturismen – anført af Simon Spies, fik gjort Mallorca til danskernes foretrukne ferieparadis, med grisefester, vin ad libitum og løssluppenhed i overmål. Sikkert af samme årsag har man sjældent sagt kvalitetsvin og Mallorca i samme sætning. Men det er imidlertid både en snæversynet opfattelse og en stor misforståelse, der blot vil frarøve den vininteresserede opdagelsen af sjældne og enestående druesorter, og deraf følgende enestående vine

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt