Can Majoral Son Roig 2016
Spanien
Pla i Llevant Mallorca
Son Roig er en ædel, lagringsegnet vin domineret af brombær og kirsebær-påmindelser i duft og smag. Spændstig, oppebåret af en elegant og strukturerende syre og flot lang finish.
Læs mereSon Roig er en ædel, lagringsegnet vin domineret af brombær og kirsebær-påmindelser i duft og smag. Spændstig, oppebåret af en elegant og strukturerende syre og flot lang finish.
Læs mereSpar 66%

Før 295 kr.
99
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Solbær

Cedertræ

Krydderier

Grafit

Blomme

Chokolade

Urter

Vanilje

Blåbær

Tobak

Sort peber
Druer
Cabernet Sauvignon
Merlot
Syrah
Beskrivelse
Son Roig kommer fra markparcellen af samme navn, og er overvejende fremstillet på Cabernet Sauvignon, foruden Merlot og Syrah, dyrket i ler- og kalkholdige jorder. Når druerne er perfekt modne, høstes de i hånden, og bringes til vingården. Macerationen og gæringen forløber over de efterfølgende 2-3 uger, i rustfri ståltanke ved 25 grader. Herefter lagrer vinen i 12 måneder i en blanding af nye og et år gamle egefade af fransk og amerikansk oprindelse. Vinen aftappes i øvrigt uden forudgående kuldestabilisering, hvorfor let bundfældning kan forekomme. Son Roig er en ædel, lagringsegnet vin. Den har en intens kirsebærfarve, med begyndende modenhedstegn. Både duft og smag domineres af brombær og kirsebær-påmindelser, med underliggende noter af krydderier og friskkværnet peber. I munden opleves vinen som kødfuld, oppebåret af en elegant og strukturerende syre, og en længeblivende eftersmag. Server vinen i dine største og bedste Bordeauxglas ved en temperatur omkring 15 grader, og lad den udvikle sig derfra.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Can Majoral
Can Majoral er en lille og særpræget vingård, drevet af familien Olivier, med datteren Mireia i front som chefønolog. Can Majoral blev grundlagt i 1979, og projektet blev startet ud fra en overbevisning om, at der på Mallorca kunne produceres kvalitetsvine af høj, international klasse, som burde kunne finde vej til et internationalt publikum. Både vinmarker og vingård ligger i Algaida, 20 km øst for Palma, under certificeringen Pla i Llevant – der er den ene af øens i alt to D.O’er, og som favner 359 ha marker og 14 vingårde. Familiens vingård er blevet udbygget over tiden, i takt med at hobbyen og eventyret udviklede sig til et regulært kommercielt foretagende, men siden den spæde begyndelse har dyrkningen af de 17 ha. vinmarker, fordelt på to besiddelser, været økologisk.

Fra pla i llevant mallorca området i Spanien
Mallorca er en del af øgruppen Balearerne, der ligger i den nordvestlige del af Middelhavet, i nogenlunde lige linje øst for Valencia. Takket være romernes ekspansionslyst og naturlige tørst efter vin, har der siden år 121 f.Kr. været dyrket vin på Mallorca. Disse vine blev af Plinius den Ældre sammenlignet med det bedste fra Italien.
I dansk henseende har øen været kendt og berygtet siden slutningen af 1950’erne, hvor masseturismen – anført af Simon Spies, fik gjort Mallorca til danskernes foretrukne ferieparadis, med grisefester, vin ad libitum og løssluppenhed i overmål. Sikkert af samme årsag har man sjældent sagt kvalitetsvin og Mallorca i samme sætning. Men det er imidlertid både en snæversynet opfattelse og en stor misforståelse, der blot vil frarøve den vininteresserede opdagelsen af sjældne og enestående druesorter, og deraf følgende enestående vine