Casanova Di Neri IrRosso 2018

Italien
Italien
Toscana
Montalcino
 • James Suckling
  2019
  92 Point

Dyb, balanceret vin med fløjlsbløde tanniner. Et smukt åbningsnummer til Casanova di Neris imponerende univers.

Læs mere
 • James Suckling
  2019
  92 Point

Dyb, balanceret vin med fløjlsbløde tanniner. Et smukt åbningsnummer til Casanova di Neris imponerende univers.

Læs mere
 • Sustainable
IrRosso 2018
175
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Italiensk mad
Kalv
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Oregano

Oregano

Kaffe

Kaffe

Tomat

Tomat

Brombær

Brombær

Balsamico

Balsamico

Urter

Urter

Druer
Sangiovese Grosso

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Det er fristende at kalde seneste skud på stammen fra Casanova di Neri, Irrosso, for en lille Brunello. Vinen er klassificeret under den relativt nye Sant’Antimo-appellation, der tillader tilsætning af andre druer end Sangiovese Grosso. I dette tilfælde et stænk Colorino. Begge druesorter høstes dog på Casanova di Neris Cetine-mark, som Tenuta Nuovo også er en del af. Irrosso lagrer 15 måneder i egefade, og fremstår dyb og afbalanceret med fløjlsbløde tanniner. Den er et smukt åbningsnummer til Casanova di Neris imponerende univers.
Læs hele beskrivelsen
H - casanova2_Edit.jpg
Produceret af Casanova di Neri
Der findes næppe nogen producent af Brunello di Montalcino, der igennem de seneste 10-15 år har modtaget så mange, høje ratings som Casanova di Neri. Selv de mest indædte modstandere af den opulente husstil blandt det internationale anmelderkorps, har én efter én sænket paraderne og resigneret. Det er fristende at kalde Casanova di Neri en nyfortolker af Brunello di Montalcino. Med en etablering så relativt sent som i 1971 i Montalcinos nordøstlige del har husets grundlægger, Giovanni Neri, da heller ikke være bundet af traditioner eller lange historiske bånd. Fra den spæde start var der således store visioner og ambitioner om at gøre op med den stramtandede Brunello, som dengang mere var reglen end undtagelsen.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt